GEKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydın Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında Muğla’da gerçekleştirilen toplantıya; Valimiz Hasan Karahan, Muğla Valisi Esengül Civelek,  Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Vali Yavuz Selim Köşger toplantı öncesi yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi; “Bölge illerinin Valileri, Büyükşehir Belediye Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarından oluşan, bölgemizin kalkınmasına yönelik çalışan ve bu doğrultuda önemli kararlara imza atan Yönetim Kurulumuzun 103. toplantısını gerçekleştirmek üzere Muğla’da toplanmış bulunmaktayız. Bugün, Ajansımızın 2017 yılında gerçekleştirdiği faaliyetleri gözden geçirirken aynı zamanda önümüzdeki dönemde yapılması planlanan proje ve etkinlikleri de görüşerek karara bağlayacağız.

Bildiğiniz üzere Ajansımız 2018 yılı Proje Teklif Çağrısını 28 Aralık 2017 tarihinde ilan etmiştir. 20 milyon bütçeli Kültür Turizminin Geliştirilmesi Mali Destek Programında; Güney Ege Bölgesinde kültür turizminin geliştirilerek, bölgeyi ziyaret eden turist sayısının ve geceleme sayısının arttırılması amaçlanmaktadır. Yerel ürünlerin yerelde işlenmesi, tarımsal gelişme ve gıda güvenliği konularında kırsalda önemli aktörler olan kooperatiflerin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla da 10 milyon TL bütçeli Kooperatif ve Birliklerin Güçlendirilmesi Mali Destek Programı ilan edilmiştir. Bölgemizdeki ilgili tüm kurum ve kuruluşları proje yazmaya davet ediyoruz.

Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların kurumsal kapasitelerini artırmalarına yönelik ihtiyaç duydukları eğitim ve danışmanlık hizmetlerini almaları amacıyla Ajansın yürüttüğü 2017 yılı Teknik Destek Programı 3 Nisan 2017 tarihinde ilan edilmiştir. İlgili program kapsamında 2017 yılı boyunca kurumlarımızdan toplam 142 adet proje başvurusu alınmıştır. Söz konusu başvuruların 97’si başarılı olarak ilan edilmiştir. Eylül-Ekim dönemine kadar tamamlanan eğitimlerde Teknik Destek Programı kapsamında 2 bin 937 kişi eğitimlere katılmıştır. Bu dönemdeki projeler için 303.112,96 TL’lik kaynak kullanılmıştır. 2017 yılı Teknik Destek Programı kapsamında verilen eğitimler devam etmektedir.

Ayrıca toplantımızda işbirliği taleplerini değerlendirerek, Bölgemizin turizm tanıtımı konusunda yapılan ve yapılabilecek faaliyetler ile planlanan etkinlik katılımlarını görüşeceğiz. Son olarak da Ajansımızın önümüzdeki dönem bölgemizin kalkınması için ilan edeceği Teknik Destek ve Fizibilite Desteği Programlarının bütçesi ve kapsamı istişare edilecektir. Söz konusu gündem maddeleri Yönetim Kurulunca görüşerek değerlendirecek ve uygun bulunması halinde karara bağlanacaktır. Siz saygıdeğer Yönetim Kurulu üyelerimize teşrifleriniz ve katkılarınız için teşekkür eder; toplantımızda alacağımız kararların bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı ve başarılı olmasını diler, saygılar sunarım.”

Yönetim Kurulu üyelerinin Ajans hakkında dilek ve temennilerini belirtmesinin ardından toplantı sona erdi.