CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Pamukkale İlçesi Güzelpınar Mahallesinde yerinde incelemelerde bulundu. Ziyarete CHP ve İyi Parti İl ve Pamukkale İlçe başkanları da eşlik etti.  7 Mayısta kendilerine gelen tebligatla taş ocağı yapılacağını son anda öğrendiklerini, gelen yazıda 4 Mayıs tarihinin yer aldığını, bayramda da ormana iş makinaları gelmesiyle şaşkınlık yaşadıklarını belirten Güzelpınar Muhtarı Ergün Gürsoy ve yöre halkı, “Taş ocağı istemiyoruz, tescilli kekiğimizi ve geçim kaynağımızı yok etmelerini istemiyoruz” diyerek destek istedi.

Köylülerin kendilerini aramasıyla soluğu bölgede alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca “Güzelpınar Mahallesinde, taş ocağı kırım tesisleri için ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verilen bölgedeyiz. Köylülerin haber vermesiyle hemen geldik. Gördük ki 3 Mayıs tarihinde, henüz daha Valilik tarafından ÇED gerekli değildir kararı verilmeden burada ağaç kesim işi şartnamesi yapılmış, Valilik kararı beklenmeden ağaç kesimi başlamış. 4 Mayısta Valilik tarafından ÇED gerekli değildir kararı verilip muhtarlığa 7 Mayısta tebliğ ediliyor. 30 günlük itiraz süresi 7 Haziran’da dolacak olmasına rağmen, yangından mal kaçırır gibi bayramın 1. günü taş ocağı için köylülerin haberi yokken çalışmalar başlıyor, ağaç kıyımı için çalışmalar başlatılıyor. Kurtluca, Güzelpınar, Uzunpınar bölgeleri; Türkiye’nin doğal kekik ihracatının yüzde 80’inin gerçekleştirildiği bölge. Hiçbir yabancı madde, gübreleme, ilaçlama olmaksızın üretilen ve yüzde yüzü ihraç edilen doğal kekik” dedi.

“KÖYLÜ İSTEMİYOR, TARLALARIMIZI ŞİRKETLERE KURBAN ETMEYİN”

Güzelpınar Mahalle Muhtarı Ergün Gürsoy; Meşelik mevki diye bilinen bölgede kendilerinin de bilmedikleri taş ocağı açılmaya çalışıldığını, köylülerden bu konunun saklandığını, otoyol yapacağız diye yüzde yüz doğal kekik tarlalarının olduğu bölgede iş makinelerinin ağaç kesmeye başladığını söyledi. Kekikle geçimini sağlayan köylüler ise, “Tozlar kekiğin yapraklarına değerse kekik ölür” diyerek coğrafi işaret belgesi olan, tescilli kekik tarlalarının yok olmaması için çağrı yaptı. Köylülerden Hüseyin İşlek, “Kekiğimiz Pamukkale adına tescillenmiştir, Avrupa’ya gidiyor. Bizim tek gelir kaynağımız kekik. Kekik tarlaları, taş ocağı açılırsa yok olur. Vatandaşın elinden almayın. Yağmur yağmıyor, orman olmadığı yerde yağış da olmaz. Ormanı talan ediyorlar” sözleriyle itirazlarını dile getirdi.