Denizli Çardak Havalimanında taksi sıkıntısı sürüyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Çardak Havalimanı’nda Pamukkale Taksiciler Kooperatifi’ne bağlı taksilerin sözleşme hükümlerine aykırı şekilde dolmuş taksicilik yaptıklarını tespit ederek, her yılbaşında yenilediği sözleşmeyi Eylül Ayı’nda feshetmişti. Dolayısıyla taksiler terminal önüne kadar yolcu bırakabiliyor ama havalimanına inen yerli ve yabancı yolcuyu alamıyordu. Alan taksilere de cezalar yağdı. Mecburiyet nedeniyle taksiciler, havaalanı nizamiye kapısının önüne çıktı, yolcularda 500 metre terminal önünden ana giriş kapısı yani nizamiye önüne kadar yürümek zorunda bırakıldı. Terminal önündeki otobüse binmek istemeyip taksiden faydalanmak isteyenler bir nevi cezalandırılır hale geldi. Öyle ki, Denizli’de iş dünyasının önde gelen STK’ları başta olmak üzere duruma isyan eden vatandaş mağduriyetin çözümünü bekliyor.

YABANCI TURİST DURUMA ŞAŞTI KALDI

Peki bu durum Çardak Havalimanına inen yabancı turistleri nasıl etkiliyor?  İşte bunu cevabını yaşadığı sıkıntıları anlatan bir kadın turist verdi. Brezilya’dan gelen ve Çardak Havalimanına inen Patricia isimli kadın turist, Kuşadası’na gitmek için kendisine önerilen artı transfer ve araç kiralama ücretini çok bulunca taksiye ulaşmaya çalıştı. O süreçte ciddi sıkıntılarla karşılaşan kadın turist bu durumu kayda alarak, yaşadığı sıkıntıya isyan edip görüntüyü paylaştı.

Görüntülerde durumun şaşkınlığını yaşadığını aktaran Patricia, şunları söyledi, “Şuan gergin ve şaşkınım.  Uçaktan indiğimde transfer firmasına gittim. Kuş Adasına transfer istedim ve oradaki adam bana 600 TL olduğunu söyledi. Çok pahalı olabileceğini düşündüm. Daha sonra başka bir yere girdim ve onlar bana 400 TL dediler, tamam dedim. Sonra geri gittim, kusura bakmayın dedim. Bir sonraki yer sadece 400 TL. Ama aralarında hiçbir fark yoktu. Sonra tekrardan geri gittim 400 TL’ye tamam dedim. Sonra büyük bir karmaşıklık oldu, insanlar geldi, gitti. Bir şeyler söyledi. Büyük karmaşa. Sonra öğrendik ki transfer firmasında ki çalışan polise gitmiş ve kiralama şirketinin yaptığının yasal olmadığını bildirmiş. Çünkü onlar sadece araç kiralama yapabiliyorlarmış. Sanırım o adam taksi sürücüsü değildi. Sonra biz dedik ki biz taksiyle gitmek istiyoruz. Havalimanında taksi olmadığını söylediler. Sonra büyük bir karışıklık. Sonra polise gittim bir şeylerin yanlış olduğunu söyledim. Çünkü araba kiralama firmasının yolcu ile havalimanı dışına çıkması yasal değilmiş. Sonra öğrendik ki iyi fiyat veren araç kiralama firması; iyi fiyat verebiliyor çünkü asıl işleri araç kiralamakmış. Onlar sadece araç kiralıyorlarmış, sürücü değiller. İşte bu yüzden araç kiralama ucuz… Eğer ben kendim araç kullanmak isteseydim, kiralama mantıklı olabilirdi. Taksi istediğimi belirtsem de oralı olan olmadı. Havalimanı girişinde taksilerin olduğunu öğrendik. Bütün yolu yağmur altında bavullarımızla ıslanarak yürümek zorunda kaldık. Ve sonra bu taksi sürücüsü bize yardım etti. Mükemmel bir insan, profesyonel ve aracı oldukça temiz. Havalimanından 2 saat vakit kaybettikten sonra taksi sayesinde sorunu çözebildik. Ancak durum karşısında halen şaşkınız.”