Hiçbir ayrım yapmaksızın vatandaşların yardımına koşan Türk Kızılay, kuruluşunun 153. Yıldönümünü kutluyor. Türk Kızılay Denizli Şubesi gönüllüleri de Türk Kızılay’ın yeni yaşında 15 Temmuz Şehitleri Delikliçınar Meydanı’nda çocuklara balon dağıtımı gerçekleştirdi. Aynı zamanda gönüllüler, ellerindeki kırmızı beyaz balonları gökyüzüne bıraktı.

Kurulduğu 1868 yılından bu yana toplumsal dayanışma ve yardımlaşma için çalıştıklarını belirten Türk Kızılay Denizli Şubesi Başkanı Adem Salih Deniz, “Türk Kızılay, ırk, din, dil ayrımı yapmaksızın, nerede yardıma ihtiyacı olan bir insan görse ona dokunur. Bizler, ilk kuruluş gününden bu yana toplum refahını, muhtaç insanlara barınma ve beslenme sağlamayı; aynı zamanda kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim gibi alanlarda faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. 1,5 asrı aşkın süredir birçok çalışmaya imza attık ve atmaya devam ediyoruz” dedi.

Başkan Deniz, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “153. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız bugün, yapılan işlere, dokunduğumuz insanlarımıza baktığımızda büyük onur duyuyoruz. Aynı şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu zamana kadar etkinliklerde gönüllülük esası ile çalışan tüm gönüllülerimize ve Denizli ekibine de teşekkür ediyorum”.