Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, mesajında “Dünya genelinde yeni tip Koronavirüs salgınının hızla yayılmakta olduğu şu günlerde birçok ilahi hikmet ve sırrı içinde barındıran, mukaddes, feyizli ve bereketli bir gece olan 21 Mart Cumartesi gününü 22 Mart Pazar'a bağlayan gecede, Miraç Kandili'nde sizlerle camilerimizde buluşamamanın hüznü içerisindeyiz. Kur’an-ı Kerim’de; “Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu bir gece Mescid-i Haram’dan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı ne yücedir.” buyrulmaktadır. Miraç, Sevgili Peygamberimiz (sav)'in şahsında vuku bulmuş bir mucizedir. Bizler de Miraç’ta Peygamber Efendimiz (sav)'e verilenler ile kendi manevi yükselişimizi gerçekleştirebiliriz. Malum olduğu üzere, Hatemu'l-Enbiya Efendimiz (sav) Miraç’tan bize üç büyük hediyeyle dönmüştür: Birincisi, günde beş defa Rabbimizle buluşma imkânı veren “Müminin miracı” olan namazdır. Günde beş vakit ihsan şuuru ile kılınan namazla yükselişin manası; bizler ancak hakikati, hikmeti ve evrensel değerleri yaşayarak Alemlerin Rabbi olan Allah’ın sonsuz rahmet ve merhametine nail oluruz demektir. Miraç hediyesi olan namaz mü’minin miracı, dinin direğidir. Allah ile kulun buluşmasıdır. İkincisi, Bakara Suresinin son ayetleridir ki, burada Rabbimiz bizlere hem yüksek ulvi sorumluluklarımızı hatırlatmakta ve hem de insan olarak zaaflarımıza işaret etmektedir. Üçüncüsü ise; tevhid inancına sahip olan herkesin ebedi kurtuluşa ereceği müjdesidir.

Toplumun huzur ve güven içerisinde yaşamasını hedefleyen İslam’ın temel ilkelerinden biri de insan hayatını korumaktır. Peygamber Efendimiz de (sav), “Allah, indirdiği her hastalığın muhakkak şifasını da vermiştir.” buyurarak insanlığa ümit vermeyi ihmal etmemiş, çare aramayı ve tedbirli olmayı emretmiştir.  Bu sebeple, Diyanet İşleri Başkanlığımızın Koronavirüsün yayılma riskine karşı alınan tedbirler kapsamında ibadetlerimizi artırarak,  tevekkül ve sukunet içerisinde, bu mübarek gecede yaşadığımız endişeli ve sıkıntılı günlerimizden kurtulmak için, ailemiz ile birlikte evlerimizde Rabbimize sığınıp, dua ve niyazda bulunalım. Başta Koronavirüs salgını olmak üzere tüm vefat edenlere Rabbim rahmetiyle muamele eylesin. Tüm hastalarımıza acilen şifalar ihsan eylesin.

Devletimizin, vatanımızın ve milletimizin bekası için; namusumuzun korunması, ezanımızın okunması ve ay yıldızlı bayrağımızın semalarda dalgalanması için canını feda eden, kanını akıtan aziz şehitlerimizin ruhlarını şad eylesin. Yaralı gazilerimize şifalar ihsan eylesin.  Bu vesileyle Miraç Gecesinin, zihinlerimize berraklık, kalplerimize sekinet, akıllarımıza genişlik ve hayatımıza huzur getirmesini, bu gecenin Denizli’miz, ülkemiz ve bütün Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine vesile olmasını ve tüm insanlığın sağlık, sıhhat ve afiyete erişmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.