Merkezefendi Belediyesinde  sahte kaşe yaptırılıp, şifrelerinin ele geçirilip büyük vurgun yaptığı iddia edilen denetim şirketinin vurgunu görevli memurun dikkatiyle ortaya çıktı. S. Yapı Denetimi şirketinden gelen evraktaki Merkezefendi Belediyesi’ne ait kaşe ile uyuşmadığını fark eden memur durumu amirine bildirdi. Konuyla ilgili kısa sürede bilgilendirilen Belediye Başkanı Şeniz Doğan, konuyla ilgili hukukçu Başkan Yardımcısı Fatma Atıcı Bakcan’ı görevlendirdi. Yapılan araştırma ve inceleme sonrası olayın boyutları ortaya çıktı.

Araştırma olayı gün yüzüne çıkardı

Yapılan incelemede S. Yapı denetim şirketinin, Merkezefendi Belediyesinin eski döneminde Başkan Yardımcılığı görevi yapan ismin eşi tarafından kurulduğu,  6 yılda 7 kez el değiştirdiği bilgisine ulaşıldı. Şirketin; Belediye personelinin şifresini ele geçirerek Merkezefendi Belediyesi’ne ait sisteme girdiği, Maliyeye ödemesi gereken miktarı ödenmiş gibi göstererek, parayı hiçbir zaman göndermediği, ‘ödendi’ makbuzunu da sahte kaşe ve imza ile dosyaya eklediği anlaşıldı.

Şirketin, 1 Ocak 2019’dan sonra uygulamanın artık internet üzerinden yapılmaya başlanması nedeniyle sahte imza ve kaşe ile şifre hırsızlığı yoluna başvurduğu öngörülüyor.

8 milyon liralık vurgun iddiası

Vatandaşlardan alınan, ancak Maliye’ye aktarılmayan paralar sayesinde şirketin 8 milyon liraya yakın devleti dolandırdığı iddiasıyla Merkezefendi Belediyesi Savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda göz ameliyatı için rapor aldığı sırada şifresi kullanılarak belediyenin sistemine S. Yapı Denetim Şirketi’nden girildiği tespit edilen E.S. ile diğer memurlar D.G. ve H.M. de şifrelerinin çalındığını ileri sürerek suç duyurusunda bulundu.

“Vatandaş Mağdur Edilmeyecek”

Savcılığın başlattığı soruşturmanın nasıl sonuçlar vereceği merak edilirken, dosyaları inceleyen Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Atıcı Bakcan, dosyalarında sahte imza ve kaşe kullanılan vatandaşların mağdur edilmeyeceğini söyledi.