"Biz Türk Milletiyiz, Asla Boyun Eğmeyiz" "Biz Türk Milletiyiz, Asla Boyun Eğmeyiz"

Denizli’de dijital ortamda yayın yapan Denizli İzliyor TV, 14 Mayıs Genel Seçimlerinin nabzını tutmaya devam ediyor. 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi için, AK Parti Denizli İl Başkanlığınca temayül yoklaması gerçekleştiriliyor. Aday adaylığı başvurusu yapan 40 isim için partililer oy kullanıyor. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen temayül yoklamasında, siyasetin nabzını tutan Denizli İzliyor TV’nin konuğu Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci oldu.

Denizli’nin önemli siyasi figürlerinden olan Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, katıldığı AK Parti Denizli Milletvekili aday belirleme süreci temayül yoklamasında gazetecilerin “Aktif siyasete dönecek misiniz?, Yeniden görev alacak mısınız?” sorusuna flaş ifadelerle cevap verdi.

“‘BEN VARIM’ DİYEN ARKADAŞLARIMI TEBRİK EDİYORUM”

Temayül yoklamasında dostların bir araya geldiğini ifade eden Zeybekci, “Bugün dostlar bir araya geldi. Birbirleri ile hasret gideriyorlar. Son derece mutluyuz. Siyasette gönüllü olmak, ben varım demek esastır. ‘Ben varım’ diyen arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Siyasetin her aşamasında şu var; mutlaka ulaşmak, temas etmek, bu konular çok önemli. Arkadaşlarımız fırsat bulup çalışabildilerse, tercihleri etkileyecektir. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“KİMSEYİ AYRIŞTIRMADAN VE ÖTEKİLEŞTİRMEDEN DENİZLİ’MİZE HİZMET ETTİK”

Aktif siyaset yaptığı dönemde kimseyi ötekileştirmeden ve ayrıştırmadan Denizli’ye hizmet ettiklerini söyleyen Zeybekci, ‘Ne zaman görev alacak? Siyasete ne zaman geri dönecek?’ sorusu üzerine, “ Bu şehirde bugün sokağa çıktığımız zaman Denizlili hemşehrilerimizin sağcısı solcusu hiçbir ayrım olmaksızın bir kucaklaşmamız ve muhabbetimiz her daim var. Biz hizmet ederken de bu şekilde hareket ettik. Kimseyi ayrıştırmadan ve ötekileştirmeden Denizli’mize hizmet ettik. Ve bunun karşılığı olarak vatandaşlarımızın da bizimle ilgili adaylık noktasında teveccühte bulunmasını ancak sevinçle karşılarım” diye konuştu.

“SİYASETTE DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜME İNANAN BİR İNSANIM”

“Siyasette değişim ve dönüşüme inanan bir insanım” diyen Zeybekci, “Şehrimizde ve ülkemizde ihtiyaç duyulduğunda değişim ve dönüşünüm gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyorum. Denizli ile ilgili yerele dönecek olursak; bizim AK Parti’nin bir mensubu ve neferi olarak seçilecek arkadaşlara destek vermek, onların yanında olmak bizim yine de bir onur ve şereftir. Her zaman her yerde söylediğimiz bir söz vardır; 2004’te Denizli’nin huzuruna çıkarken de aynı şeyleri söyledik. Vatandaşlarımıza bizim 1. Partimiz Türkiye,  2. Partimiz Denizli, 3. Partimiz AK Parti… Yine o bilinçle bugün vatandaşlarımızın tercihlerinde şunu söylüyorum;  1. Tercihiniz Türkiye olsun. Öncelikle Türkiye’yi, vatanı düşünün. Şu anda siyasetteki görüntülerden de özellikle izlerin karıştığı böyle bir ortamda, bir zamanlar nerede olduğunu unutup yemin billah edip, bugün başkalarının yanında ‘dolgu malzemesi’ olanları gördükçe de siyasetin kalitesiyle ilgili de maalesef üzülüyorum” açıklamasında bulundu.

“HİÇBİR SİYASİ HEDEFİM YOK”

Hiçbir siyasi hedefi olmadığını kaydeden Zeybekci, “ Hiçbir hedefim yok. Hedeflerini gerçekleştirmiş bir insan var karşınızda… 1998 yılından bu yana Denizli’de; sivil toplum kuruluşlarında, odalarda, birliklerde; gerek yönetimlerde gerek başkanlık olarak görev yapmış biriyim. 2004-2011 yılları arasında 7 yıl boyunca Denizli Belediye Başkanlığı, 2011’den 2018’e kadar aktif siyasette; 4 yılı bakanlık olmak üzere milletvekilliği yaptım. Yeterince askerlik yaptığımı düşünüyorum. Asla istemem değil ama yeterli görev yaptığımı bütün kalbimle inanıyorum” ifadelerini kullandı.