Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 86 yaşındaki kadının yanarak ölümüne neden olan ev yangının elektrik kablolarının tutuşması sonucu çıktığı öğrenildi. Yangında feci bir şekilde yanarak can veren Elif Arslan, otopsi işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Belenardıç Mahallesi'ndeki iki katlı ahşap evde gece yaşanan ve 86 yaşındaki Elif Arslan'ın hayatını kaybettiği yangınla ilgili itfaiye ekipleri incelemesini tamamladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı, yangına Denizli, Güney, Buldan ve Akköy'den gelen itfaiye ekipleri ile müdahale ettiklerini söyleyerek, "Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangının çatı arasındaki elektrik kablolarından çıktığı tahmin ediliyor” diye ifade etti.

Yangın çıkan evin yakınında ikamet eden Fatma Özgül ise yangını görür görmez çevredekilere ve jandarmaya haber verdiğini ifade ederek, "Önce dumanları gördüm, alev yoktu. Sonra alevler yükseldi. Kadını kurtaralım dedim ama alev çok çıktığı için bir şey yapamadım” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırılan Elif Arslan'ın cesedinde otopsi işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Arslan'ın cenazesi, ikindi vakti Belenardıç Mahallesi Camisi'nde kılınan namazın ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi. (AA)