Lise-1 caddesi üzerinde bulunan 100. Yıl Mehmetçik Ortaokulunda yapılan etkinlikle “Trafikte Yaya Önceliği Bilincinin Oluşturulması Kampanyası”na destek veren Vali Hasan Karahan, Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde yapılan değişiklikle, trafikteki can kayıplarının yaklaşık yüzde 23'ünü oluşturan yayalara yönelik devrim niteliğinde bir adım atıldığını söyledi.

Vali Hasan Karahan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Denizli İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Metin Düz ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un katılımı ile Lise Caddesi üzerinde bulunan 100. Yıl Mehmetçik Ortaokulunda bugün saat 12.00 - 12.30 arasında "yaya öncelikli trafik" algısı oluşturmaya yönelik düzenlenen farkındalık faaliyeti kapsamında; okuldan çıkan öğrenciler yaya geçidine giderek karşıdan karşıya geçti. Öğrencilerle birlikte karşıdan karşıya geçen Vali Hasan Karahan ve İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir sürücülere emniyet kemerini taktığı ve yayalara yol verdikleri için teşekkür etti. Öğrenciler daha sonra Valimiz Karahan ile birlikte sürücülerin bilinçlenmesi için şoförlere broşür dağıttı.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle; sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundalar. Bu madde hükümlerine uymayan sürücülerin ise 488 Türk Lirası idari para cezası ile cezalandırılacağı belirtildi.