Havaların soğuması ile birlikte önemi daha anlaşılan kapalı pazaryerleri projesiyle, Pamukkale Halkı’nın teşekkür ettiği Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Mahallelerimizdeki Pazar yerlerimizi bölge bazında ele alarak projelendiriyoruz” diye konuştu. Özellikle kırsal kesimde tarımla uğraşan çiftçilerin ürettikleri ürünleri arada komisyoncu olmadan direkt satışını yapabildiği yer olan semt pazaryerleri, özellikle Ege Bölgesi’nin kemikleşmiş alışkanlıkların biri diyebiliriz. Bu doğrultuda, bu bölgede vatandaşların yerel yönetimden ilk beklentileri arasına kapalı pazaryeri oluyor. Başkan Gürlesin, bu konuda 68 mahallenin tamamına hitap edebilecek, bölge bazında önemli noktalarda pazaryeri yapıyor ya da mevcutlarda onarım çalışmaları gerçekleştiriyor. “Pamukkale Belediyesi olarak bütün mahallerimize hizmet etmeye çalışıyoruz” diyen Başkan Gürlesin, göreve geldikleri günden bu yana sadece merkez mahallelerde değil, Gözler’den Cankurtaran’a kadar tüm mahallere önem verdiklerini ifade etti. Başkan Gürlesin de bu bölgelerde öncelikli olarak altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla birlikte pazaryerlerinin bakım ve onarımı ile gerekli olan önemli noktalarda kapalı pazaryerleri inşasını gerçekleştiriyor.

PAMUKKALE’DE SEMT PAZARYERLERİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, her yıl mevcut pazaryerlerinde onarım-bakım ve yenileme çalışmaları yaptıklarını ifade ederek, Akhan, Akköy, Çeşmebaşı, Güzelpınar, Kurtluca, Pınarkent, Uzunpınar mahallelerinde yeni baştan inşa ettikleri Kapalı pazaryerlerine 2017 yılında Küçükdere ve Yukarışamlı kapalı pazaryerlerinin de eklendiğini bildirdi. Pamukkale Belediyesi tarafından, 2015 yılında, 8 bin nüfusa sahip olan Pınarkent’te, 2 bin 250 metre kare kapalı alana sahip, 5 dükkan, 25 araçlık otoparkı, bay, bayan tuvalet, zabıta odası ve mescidin de yer aldığı kapalı pazaryeri yapılmıştı. Yine aynı yıl, Akköy’de toplam 220 metrekare dükkan alanı bulunan, 2 bin 100 metrekare kapalı, 2 bin 500 metrekare açık alanı bulunan Akköy Kapalı Pazaryeri, yaklaşık 1 milyon 100 bin liralık bir yatırımla gerçekleşti.

VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR EDİYOR

Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Akköy ve Pınarkent kapalı pazaryerleri gibi, Akhan, Çeşmebaşı, Güzelpınar, Kurtluca, Uzunpınar mahallelerinde de kapalı pazaryeri inşa ettiklerini söyledi. Ayrıca, 2017 yılında da, Küçükdere ve Yukarışamlı kapalı pazaryeri projelerini tamamladıklarını sözlerine ekleyerek, ilerleyen dönemler içinde, mahalleleri bölge bazında ele alarak, bölgenin ihtiyacına göre, önemli noktalarda pazaryerleri için gerekli planlama çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Kış aylarında Pazar alışverişinin gerçekten zor olduğunu dile getiren vatandaşlar, kapalı pazaryerlerinin kendileri için önemli olduğunu söylediler. Pazar alışverişine gelen vatandaşlar, hem soğuktan hem de sıcaktan koruma noktasında önemli olan kapalı pazaryerlerindeki çalışmalar için Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ettiler.

GÜVENİLİR TARTI UYGULAMASI DEVAM EDİYOR

Pamukkale Belediyesi tarafından, mevcut pazaryerlerinin zeminlerinde, çatılarında onarım çalışmaları ile birlikte, Pazar esnafının ve vatandaşların talebine göre tuvalet ya da mescit gibi talepleri de yerine getiriliyor. Belediye Başkanı Gürlesin, tüm bunlarla birlikte vatandaşların daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için Belediye Zabıta ekiplerinin de her Pazar günlerinde denetimlerine devam ettiklerini söyledi. Başkan Gürlesin ayrıca, Pazar yerlerinde geçtiğimiz yıl hayata geçirdikleri güveniler tartı uygulamasının vatandaştan tam destek aldığını hatırlatarak, “Biz her hizmetimizle halkımızın rahatını sağlamaya çalışıyoruz. Kapalı pazaryeri halkımızın ve pazar esnafımızın daha rahat alış veriş yapması için çok önemli. Biz göreve geldiğimizden beri bu konuda önemli çalışmalar yapıyoruz. Birçok mahallemizde kapalı pazar yeri yaparken, var olan pazaryerlerinin bakımı ve onarımını da yapıyoruz. Ayrıca pazar yerlerine koyduğumuz tartıların temel amacı, alışveriş yapan vatandaşlarımızın aklında kilogramla sorusunun kalmaması. Bu uygulamadan sadece vatandaşlar değil; esnafımız da bu uygulamadan memnun. Sonuç olarak biz halkımızın rahatı için çeşitli konularda önemli çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz” dedi.