Kortej yürüyüşüne; Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Arzu Yaren, Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, PAÜ Senato Üyeleri, PAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı, il protokolünden üyeler, PAÜ Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Halil Tekin ile birlikte PAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na ait çok sayıda öğrenci topluluğu katılım gösterdi.

Kortejin ardından Rektörlük Önü Etkinlik Alanı’nda yapılan açılış töreni ile PAÜ Bahar Etkinlikleri 2018 başladı. Etkinlikler, PAÜ Halk Oyunları Topluluğu’nun sahnelediği halk oyunu gösterisi ile devam etti. Etkinliklerin devamında, Buldan MYO öğrencilerinin Öğr. Gör. Nezla Ünal önderliğinde düzenledikleri yerel kıyafetler defilesi ve ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin sahnelediği Mehteran Gösterisi, son olarak da Arslanbek Sultanbekov’un konseri ile ilk günün açılış etkinlikleri tamamlandı.

Bahar etkinliklerinin ilk günü, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Okan Özbay ve Dr. Murat Dağıtmaç’ın konuk edildiği ‘Dijital Haçlı Seferleri’ adlı panel ile devam etti. PAÜ Bahar Etkinlikleri’nin ilk gününün son etkinliği ise Rektörlük Binası Önü’nde Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Bölümü Öğr. Gör. Zühal Feray Şenkibar’ın şefliğini üstlendiği Türk Halk Müziği Topluluğu’nun halk müziği konseri ile sona erdi.

Dört gün sürecek PAÜ Bahar Etkinlikleri 2018; okçuluk, bungee jumping, şişme rodeo, langırt, surf, frizby, dart oyunları, salto trambolin, paintball gibi çeşitli aktivitelerin yanında öğrenci topluluklarının düzenleyeceği etkinlikler, dj performansları, konserler, paneller, defileler ile devam edecek. Türkiye’deki tüm üniversite öğrencilerinin katılım gösterdiği Warm Up Ses Yarışması, omurilik felci farkındalık koşusu ve maket tekne yarışması da PAÜ Bahar Etkinlikleri’nin dikkat çeken yarışmaları olacak. Etkinlikler kapsamında ayrıca, Rektörlük Önü Etkinlik Alanı’nda 19 Nisan Perşembe günü Necati ve Saykolar ile 20 Nisan Cuma günü Piiz Konserleri ile eğlenceye doyacak.