Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü tarafından PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında, “Otizm Farkındalık Konseri” gerçekleştirildi.

Konsere PAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Tuncel, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Efe Akbulut, akademisyenler, öğrenciler, aileler ve çok sayıda davetli katıldı.Konserin açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Fatıma Akyüzlüer, Otizmli çocuklara destek vermek amacıyla farkındalık konserinde bir araya geldiklerini belirterek “Farklılıklara dokunulduğunda neler yapılabileceğini sunmak, orkestramızda özel yetenekleri olan iki özel öğrencimizin yeteneklerini ve neler yapabileceklerini göstermek istedik. Vokalde Yezdan Nur Gören ve piyanoda Eralp Durmuş’la güzel eserler seslendireceğiz.” dedi.

Doç. Dr. Fatıma Akyüzlüer’e, Öğr. Gör. Birol Işıkdemir piyanoda eşlik etti. Vokallerde Dilan Lia Deveci, Saeed Zare, piyanoda Uğur Çağlı, gitarda Mustafa Akyüzlüer, Esat Gülbeyaz, bas gitarda Anıl Koş ve çelloda Murat Canbaz düzenlenen farkındalık konserinde sahne aldı.

Konserin sonunda konuşma yapan PAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, 2 Nisan’ın tüm dünyada Otizm Farkındalık Günü olduğunu belirterek, “Bu anlamlı gecede çok keyifli anlar yaşadık. Otizmin farkındayız, çözümde de bir aradayız.” diye konuştu. Farkındalık gecesi, Prof. Dr. Bilge Can tarafından etkinlikte emeği geçenlere verilen teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.