Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kredi kartı borcu olan vatandaşların Ziraat Bankası’ndan uygun faizle borçlarını kapatabileceği müjdesi sonrası ortaya çıkan aksaklıklar biranda giderildi.

Kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çeken vatandaşların mevcut kart borçlarının daha kolay ödeyebilmesi için Ziraat Bankası tarafından ‘Birleştiren İhtiyaç Kredisi’ adıyla uygun faizli kredi imkanı kamuoyuna duyurulmuştu.  24 aya kadar aylık %1,10 ve 60 aya kadar aylık %1,20 uygun faizlerden yararlanmak isteyen ve kredi kartları borçlarından kurtulmak isteyen vatandaş ise bankaya koşmuştu.  Denizli’de kamu da ve özel sektörde çalışan kişiler Ziraat Bankası Şubelerine adeta akın etti. Ama boyunları bükük kalmış hata prosedürleri aşamadıkları için kredi başvurusundan vazgeçmişlerdi.

BÜYÜK DERT OLMUŞTU

Vatandaşın süreçte başlıca sorunu ek belgelerin diğer bankalarca doldurulmaması olmuştu. Ziraat Bankası’nın hazırladığı ve diğer bankalarca doldurulup imzalanacak borç döküm belgesi ile ödeme yapıldıktan sonra kartın kapatılma taahhüdünü içeren belgeyi vatandaş bankalardan alamamış, ısrar etse de eli boş dönmüştü. İkinci büyük sıkıntı ise bu kez Ziraat Bankasınca sadece 31 Aralık 2018 tarihli ekstre borcu ne ise o miktarın kredilendirilebildiği, kartın taksitleri ve ileri tarihte ödenecek borçları yani toplam borcun kredilendirilemeyeceği durumuydu. Bu iki sıkıntı Denizli’den büyük tepki çekmiş, kredi kartı borcunu uygun faizle kapatmak isteyen vatandaşın konuyla ilgili çözüm beklentileri kısa zamanda kamuoyuna taşınmıştı.  İşte o beklenti vücut buldu.

SORUN ÇÖZÜLDÜ

Ziraat Bankası diğer bankaların doldurmaktan kaçındığı belgeyi artık talep etmeyeceğini duyurdu. İkinci müjde de gecikmedi. Banka sadece kredi kartının 31 Aralık 2018 tarihli ekstre borcunu kredilendirmekten vazgeçerek toplam borç neyse onun karşılığı kredi vereceğini ilan etti. Böylelikle vatandaş kredi borcu bulana karttan kurtulacak ve 60 aya kadar uygun faiz ve ödeme kolaylığı içinde borcunu kapatabilecek.