AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Denizli İl başkanlığında düzenlenen bayramlaşma programında partililerle bir araya geldi. Milletvekili Şahin Tin, burada yaptığı konuşmasında vatandaşların kurban bayramını kutladı. Bayramın birlik ve beraberliğin, kardeşlik hukukunun daha da zenginleştiği zamanlar olduğuna dikkat çeken Milletvekili Şahin Tin; “Millet olarak asırlardır dimdik ayakta olmamızın yegâne sebebi kardeşlik hukukumuzun, dostluğumuzun güçlü varlığı, birlik ve beraberlik anlayışımızın zenginliğinden kaynaklanmaktadır. Bu anlamda Kurban Bayramı paylaşmanın, kısacası sevgiyi, ekmeği, huzuru, her güzel anı bölüşmenin vakti olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Büyüklerin ziyaret edildiği, küçüklerin sevindirildiği, ailelerin dostların bir araya geldiği, bu özel manevi atmosferin zirvede yaşandığı bir bayram yaşamak en büyük temennimizdir” dedi.

“BAYRAMI ÖZÜNE UYGUN YAŞAYALIM”

Milletvekili Şahin Tin, Kurban Bayramını, diğer bayramlardan ayıran en önemli faktörün kurban kesmek ve hac farizasını yerine getirmek olduğunu belirtti. Şahin Tin; “Müslümanların, inanç değerleri bakımından inandıkları temel beş şarttan biri olan, hac farizasını yerine getirmek ibadetler açısından, en makbul olanlardan bir tanesi olduğunu hepimiz biliyoruz. Mübarek topraklarda hac farizasını yerine getiren bütün Müslüman kardeşlerimizin ibadetlerinin kabul ve makbul olmasını diliyorum. İbrahim’i bir samimiyet ve fedakârlık, İsmail’i bir teslimiyet, bayramın özüne uygun ruhuna hitap eden yürekli bir yaklaşımdır. Dileğimiz odur ki, böylesi müstesna günleri vesile kabul ederek, dünyanın birçok yerinde zülüm altında olan mazlum ve mağdur coğrafyalar da hayat mücadelesi veren, Müslümanlar ve mazlumlar için dua etmenin ehemmiyetini özellikle hatırlatmak isterim” dedi.

“KURALLARA UYALIM”

Bayramda sevdikleriyle kavuşmak için yollara çıkan ya da çıkacak olan vatandaşlara da uyarılarda bulunan Milletvekili Şahin Tin; “Bu bayram daha dikkatli olalım, sevdiklerimize kavuşmak için sevenlerimizin bize ulaşması için trafik kurallarına mutlaka riayet edelim. Emniyet kemerlerimizi takalım, hız kurallarına uyalım, yorgunsak mutlaka istirahat edelim, dinlenelim, yorgun araç kullanmayalım ve özellikle son dönemlerde trafik kazalarına sebep olan cep telefonundan mutlaka ama mutlaka direksiyonda uzak duralım. Emniyet kemerinin bizi hayata bağlamakla kalmadığını ve aynı zamanda sevdiklerimize bağladığını onlara bizi ulaştırdığını unutmayalım. Bu bayram üzücü hadiseler duymayalım, yaşamayalım, ocaklar sönmesin, canlar yanmasın, milletçe yüreğimiz dağlanmasın, kaybedilen vaktin telafisi elbet olur ancak hayatınızı kaybettiğiniz de bunun telafisi asla olmaz” dedi.

“GÖNÜLLERİN BAYRAMI OLSUN”

Milletvekili Şahin Tin; “Bayramları, bayram olarak yaşamamıza imkân sunan ve bu uğurda hayatlarını feda eden şehitlerimiz başta olmak üzere, ahirete irtihal eden büyüklerimizi rahmetle yâd ediyorum. Milletçe gönüllerimizin bayram yaşadığı, bir zaman diliminden huzur içinde geçmeyi yürekten diliyorum. Millet olarak bugüne kadar başı dik alnı açık hep birlikte yol yürüdük, ne karanlık odaklara boyun eğdik ne de terör örgütlerine fırsat verdik. Bundan sonra da aynı ruhla, azim ve kararlılıkla mücadeleden taviz vermeden bu aziz toprakların vatanımız olarak kalması, ezanlarımızın susmaması, bayrağımızın inmemesi için bizlerde medeniyetimizden aldığımız ağır sorumluluğu layıkıyla geleceğe taşımanın gayretinde olacağız. Bu vesileyle bir kez daha hemşehrilerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyor; sağlık, mutluluk, huzur dolu nice güzel bayramlar yaşayabilmeyi diliyorum” dedi.