İl genelinde orijinal ürünmüş gibi gösterilerek satışa sunulmak istenen kaçak alkollü içkilerin olduğu yönünde alınan istihbari bilgiler doğrultusunda görevli ekiplerce çalışmalara başlanıldı. Taklit veya orijinal bandrollerin şişelere yeniden yapıştırılarak gerçek alkollü içecekmiş gibi kaçak alkollü içki satışının yapıldığı yönünde tespitler yapıldı. Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından il merkezinde 15, ilçelerde 29 büfe, gece kulübü, meyhane vb. alkollü içki satışı yapan işyerlerinde ve başka illerden ilimize getirilerek yine bu mekanlara satış yapılarak piyasaya sürülmek istenen şüpheli bir aracın takibe alınması ile operasyonlar yapıldı.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda yaklaşık 300 şişe (200 litre) sahte/kaçak alkol, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 62 adet fişek bulunarak el konuldu.

Yakalanan 6 şüpheli şahıs hakkında Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı. Ayrıca aramalar sırasında yapılan sorgulamalarda farklı suçlardan aranan 2 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edildi ve ele geçirilen kaçak alkollü içkiler ile ilgili olarak da idari para cezası uygulandı.