Sanayi ve turizm kenti Denizli, Türk Hava Yolları'nın uçuş saatlerinde yaptığı değişiklik nedeniyle yine isyanda. Yaz saati uygulamasına geçen THY, İstanbul'dan Denizli'ye yaptığı uçuşun saatini 07:00'den 05:40'a aldı. Hem yurt dışından hem de yurt içinden çok sayıda müşteri ve misafirini ağırlayan iş dünyası ise duruma tepki gösterdi. Denizli'de bazı sivil toplum kuruluşları uçuş saatlerinde yaşanan değişikliğin yeniden düzenlenmesi için harekete geçti. Denizli Güçbirliği Platformu'nu oluşturan sivil toplum kuruluşlarından Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası başkanları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan'a bir mektup yazarak uçuş saatlerinin düzeltilmesini istedi.

KEYFİ UYGULAMA İLK KEZ OLMUYOR
Denizli, Türk Hava Yolları'nın bu uygulaması ile ilk kez karşılaşmıyor. Daha önce kentin dinamikleri ile görüşmeden seferlerini kaldıran ve sefer saatlerini değiştiren THY ile her yıl aynı kriz yaşanıyor. Gün geçtikçe havayolu kullanımının arttığı Denizli'de THY'nin tek şikayet edilen uygulaması uçuş saatleri değil. ­Diğer uygulamalar ve uçuş ücretleri de şikayet edilen konular arasında.

AVRUPA'YA GİDEN TEK UÇUŞ
Denizli'nin Çardak İlçesi'ndeki havaalanını kullanan tek şirket THY değil. Anadolu Jet ve Pegasus firmalarının da Denizli'ye seferleri bulunuyor. Fakat her iki şirketin uçuşları Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan başlıyor. İstanbul'da Avrupa yakasına tek uçuşu THY gerçekleştiriyor. İş dünyası için bu nedenle THY uçuşlarının saati çok önemli.  

ZAMAN KAYBEDİLİYOR
Hava trafiğine kapanan Atatürk Havaalanı yerine uçuşlar artık yeni İstanbul Havaalanı'ndan başlıyor. Yeni hizmete açılan havaalanında ulaşım sorunları da henüz çözülmüş değil. Uçuş saatinin yanı sıra havaalanının kent merkezine uzaklığı nedeniyle İstanbul - Denizli seferleri tam bir zulme dönüşüyor. Denizli yolcuları uçağa yetişebilmek için hem gece yarısı yola çıkmak zorunda kalıyor hem de Denizli'ye sabahın erken saatlerinde ulaştıkları için kentte bekleyerek zaman kaybediyor. Rötar ve gecikmeler de eklendiğinde bazı durumlarda havayolunu kullanmak yolcuların tam bir gününe mal oluyor.

SEFER SAATLERİ YENİDEN DÜZENLENSİN
Denizli'de oda, borsa ve diğer sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra iş dünyası bireysel olarak da saat değişikliğine itiraz ediyor. Kentin duayen ihracatçılarından Denizli Organize Sanayi Bölgesi adına konuşan Derya Baltalı misafirleri karşısında zor duruma düştüklerini hatırlattı, sabah 05:40'a alınan uçuş saatinin kimseye faydası olmadığını söyledi. Havaalanına ulaşım ve ucuş öncesi işlemler nedeniyle çok erken saatlerde yolculuğun başladığını hatırlatan Baltalı, uçak Denizli'ye indikten sonra ise bu kez de beklemek zorunda kalındığını söyledi. Baltalı, "Denizli gibi bir sanayi ve turizm kenti için uçuş planlamaları biraz daha dikkatli yapılmalı. Şehrin dinamikleri göz önüne alınmadan yapılan düzenlemeler faydadan çok zarar getiriyor. Biz bu sorunu her yıl yaşıyoruz. İtirazlarımıza rağmen her yıl saat uygulamasında mağdur oluyoruz. Gerek işadamları gerekse onları ziyaret eden misafir ve müşterileri için uçak yolculuğu çekilmez bir çileye dönüştürülüyor. Sabahın erken saatlerine konulan seferler nedeniyle dinlenme olanağı olmadığı gibi adeta gecenin karanlığında havaalanına ulaşma savaşı yaşatılıyor. Denizli'ye gelindiğinde ise sabah çok erken saat olması nedeniyle ne bankalar, ne kamu kurumları açık olmuyor. Burada da beklemek zorunda kalınıyor. Bizler ülkemiz ekonomisinin gelişmesi ve büyümesi için canla başla mücadele ederken işlerimizin kolaylaştırılmasını istiyoruz. Bu uygulama bize yardımcı olmuyor" diye konuştu.
Denizli'de uçuş saatlerinin değiştirilmesi için yeniden seferberlik başlatıldı.