Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Şehitlerimizin Emanetleri Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında, öğretmen Menderes Kılıçaslan ile işbirliğinde Turan Bahadır Sergi Salonu’nda düzenlenen serginin açılış törenine, Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, merhum Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu’nun kardeşi ve önceki dönem Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, gaziler ve şehit yakınları ile çok sayıda davetli katıldı.

"Milletimizi asla bölemeyecekler"

Yaklaşık 6 aylık bir süre içerisinde şehitlere ait emanetleri topladıklarını belirten öğretmen Menderes Kılıçaslan, “Şehitlerimizi unutturmamak istiyoruz. Unutulmamalarını istiyoruz asıl gayemiz bu” dedi. Gönüllü olarak bu işe koyulduklarını belirten Kılıçaslan, sergiye emek veren herkese teşekkür etti. Önceki dönem Devlet Bakanı Sait Yazıcoğlu ise, Türk milletinin hiçbir zaman esaret altında yaşamadığına dikkat çekerek, "Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece milletimizi asla bölemeyecekler. Bu sergiye destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu sergi büyük bir anlam ifade ediyor” dedi.

"Şehitler unutulursa ölür"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde olmasının önemini vurgulayarak, "1071 yılında başlayan yürüyüşümüzde bir çok büyüğümüz bu vatan için canını vermiş, şehit olmuş, gazi olmuş. Ömrünü bu topraklara vakfetmiş ve bu vatan bize kadar gelmiş. Bu kutsal vatanımızın bedelini, 1071’den bugüne kadar milyonlarca büyüğümüzün ödediğini hiçbir zaman unutmamak gerekiyor. Onları hep anmak gerekiyor. Şehitlerimizin emanetlerine sımsıkı sahip çıkmak gerekiyor” dedi. Şehitlerin asıl unutulduğu zaman öldüğünü söyleyen Başkan Osman Zolan, “Şehitlerimizi unutmayacağız, emanetlerine sahip çıkacağız. Ülkemiz üzerine oynanan oyunları da bertaraf edeceğiz” diye konuştu.

“Onları unutmuyoruz”

Denizli Valisi Hasan Karahan da, zaferlerle dolu ağustos ayında böyle bir serginin açılmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti. Vali Karahan, “Onları unutmuyoruz, şehitlerimiz bizim başımızın tacı. Onlar için ne yapsak azdır. Milletimizin bağrında onlar her zaman hayırla anılmaktadır. Emek verenlere ve Büyükşehir Belediyemize katkıları için teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından 5 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek serginin açılışı gerçekleştirildi.

​​​​​​