Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kaçak yollarla ilaç sokulduğu ve bu ilaçların yasa dışı yollarla satıldığının bilgisini aldı. Şüpheli araç ve depoları tespit eden ekipler, operasyon için harekete geçti.

Baharatçı olarak faaliyetlerini sürdüren bir işyerinde yasadışı yollardan temin edilen kaçak ürünlerin satıldığı, bu kaçak ürünlerin bir kısmının dükkan içerisinde bulunduğu, şüpheli şahısların işyerinin üst katında deposunun bulunduğu malzemelerin bir kısmını da bu depoda saklandığı görüldü. Araçlarda ve depoda yapılan aramalarda değişik marka ve ebatlarda toplam 16 bin 200 adet kaçak ürün bulunarak el konuldu. Ele geçirilen kaçak malzemelerle ilgili olarak yakalanan 4 şüpheli şahıs hakkında Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

Vatandaşların tedavi edici, mucize ilaç olarak ilgi gösterdiği ürünlerin, içeriğinde standart dışı etken maddeye sahip olduğu, kullanılması durumunda damarları genişleterek ölüme sebebiyet verebileceği belirtildi.