Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi 3. Birleşimini gerçekleştirdi. Gündemde öne çıkan madde ise İzmir yolu üzerinde yapımı tamamlanan birisi özel teşebbüs olmak üzere iki adet oto galericiler sitesine esnafın taşınması oldu. Kent merkezinde neredeyse her caddede önemli bir yoğunluk oluşturan oto galericilerin kent dışına taşınması konusu neredeyse 10 yıldır gündemdeydi. 100’ün üzerinde galerici esnaf da Meclis’e gelerek daha iyi bir ortamda hizmet verme imkanı sunan karara desteklerini katılımlarıyla gösterdi. Esnaf, Denizli kent merkezinde 170 kadar galerici esnafın bulunduğunu iki sitede ise yaklaşık 265 işyerinin olduğunu belirterek mağduriyet yaşanmadan önemli bir dönüşümü sağlamış olacaklarını vurguladı.

Gündem maddesiyle ilgili Meclis üyeleri de görüşlerini belirtti. Denizli Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Mustafa Çallıca, kararın alelacele alındığını iddia ederek daha uzun zaman diliminde hiçbir galericinin mağduriyet yaşamadan sürecin işlemesi gerektiğini söyledi. Bu arada Meclis’te bulunan galericileri söyleme alkışlarıyla tepki göstererek, sitelerde fazlasıyla boş yer olduğunu ve artık bu dönüşümün bir an önce olması gerektiğini dile getirdi. Bu arada MHP’li Meclis Üyesi Ahmet Durmaz da söz alarak işyerlerinin yetersizliği anlamında bir durumun olmadığını galerici esnafının da artık günümüz şartlarına göre modern ortamlarda hizmet vermesi gerektiğini söyledi. Denizli’de bir milat yaşandığını belirterek, bu konuda emeği geçen herkese teşekkür etti.

DENİZLİ’YE DEĞİL EGE BÖLGESİ’NE DE HİZMET VERECEK

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise galerici esnafının Meclis’e ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Denizli’de neredeyse 10 yıldır galerici esnafının daha güzel ortamlarda, tüm ihtiyaçlarını karşılayan şehir dışında bir alana taşınması konusunu ele alıyorduk. Buradaki amacımız, başta trafik olmak üzere şehir yoğunluğunun azaltılması ve galerici esnafımızın olması gereken ortamlara taşınmasıydı. Bu anlamda İzmir yolu üzerinde arazinin çözümünün ardından kooperatifle bir galericiler sitesi bir de özel teşebbüsle galericiler sitesi yapıldı. Şimdi artık içerisinde notere kadar bulunan bu nezih ortamlara galerici esnafımızın taşınma zamanı geldi. Traktörcüler sitesinde olduğu gibi arkadaşlarımızı sadece Denizli’ye değil Ege Bölgesi’ne bu kümelenmiş ortamda hizmet verebilecek. Vatandaşlarımızda sadece bu noktada istedikleri araçlara ulaşabilecek.  Ayrıca yine vatandaşımız burada rekabet olacağı için önemli indirimlerde kazanacaklar. Şehir merkezi açısında gerek otopark gerekse trafik yoğunluğu bu taşınmanın ardından minimize edilecek. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Gerçekleşen oylamada CHP’nin 13 red oyuna karşın AK Parti ve MHP grubunun oylarıyla madde kabul edildi. Meclis’e giden galerici esnaf ise uzun süre kararı alkışlayarak teşekkürlerini sundu. Meclis’e oto galericilik yapan Denizlispor Başkanı Mustafa Üstek ve Denizlispor Asbaşkanı Necip İrdem de katıldı.

Özkan TOKMAK