Marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından "Türkiye'nin En Değerli Markaları-Turkey 100" çalışmasının 11'incisini tamamlandı. Verilere göre, 2 milyar 42 milyon dolarlık değeriyle "Türkiye'nin en değerli markası" Türk Hava Yolları (THY) olurken, onu 1 milyar 907 milyon dolarlık marka değeriyle geçen yılın şampiyonu Türk Telekom takip etti.

Marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'in yaptığı araştırmaya göre, 2 milyar doları aşan değeriyle 'Türkiye'nin en değerli markası Türk Hava Yolları oldu. İkinci sırayı Türk Telekom alırken, üçüncü sırada Turkcell yer aldı. Çalışmaya göre, Türkiye’nin en değerli yüz markasının toplam değeri 27,5 milyar dolar oldu. Listeye bu yıl muhtelif iş kollarından 6 yeni marka dahil olurken, Kütahya Porselen 87, Çelebi Hava Servisi 93, Ray Sigorta 96, Karel Elektronik 97, Ege Profil 98, Lokman Hekim 100. sıradan listede yer aldı.

Dünyanın en değerli 50 futbol kulübü listesinde yer almayan Türk kulüplerine bakıldığında ülke sıralamasında Beşiktaş, 121 milyon dolarlık marka değeri ile ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin en değerli markaları arasında 40. sırada bulunan Beşiktaş'ı, 102 milyon dolarlık marka değeri ile Fenerbahçe, 74 milyon dolar ile Galatasaray, 33 milyon dolar ile Trabzonspor takip etti.