AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, Türkiye’yi yıllar süren kaos ortamından sonra zorba bir yönetimin göreve geldiği, demokrasinin askıya alındığı 12 Eylül askeri darbesinin dış güçlerin kurgusu olduğunu belirtti.

Yıllarca kardeşin kardeşe düşman edildiğini, darbenin zemininin nakış işlercesine hazırlandığını belirten AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, “Maalesef, yazdıkları senaryoyu başarıyla sahnelediler. Kendilerine hizmet edecek, zorba bir yönetimi göreve getirdiler. Türkiye’yi yıllarca geriye götürdüler. Kendilerinin başlattığı kaos ortamı, kanlı eylemler, çatışmalar, patlayan bombalar birden bire kesildi. Yıllarca insanımızı birbirine kırdırdılar. Amaçlarına giden yolda, binlerce insanın canını hiçe saydılar. Bütün bunları içerideki işbirlikçileri ile birlikte yaptılar. Türkiye’nin kaybolan yılları, yitirdiğimiz canlar ve acılar kaldı geriye... Aynı güçler, 1960’ta, 15 Temmuz’da hep sahneye çıktılar. Ne var ki; 15 Temmuz’da amaçlarına ulaşamadılar. Darbelerin acılarını yaşayan Türk Milleti bu kez oyuna gelmedi” dedi.

İBRET ALIP, GELECEĞE BAKALIM!

“Şimdi Türkiye’ye kaybettirilen yılları telafi etme zamanı diyen AK Partili Gökbel, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en karanlık dönemlerinden olan bu süreç, ülkemizi yıllarca geriye götürmüş, istikbalimizin katili olmuştur. Bunu tezgâhlayanlar maalesef amaçlarına ulaşmışlardır. Artık bu oyunlara kanmadan, kenetlenme ve geleceğe doğru emin adımlarla yürüme zamanıdır. 17 Mayıs 1960’ı, 12 Eylül’ü, 15 Temmuz’u gelecek nesillerimize iyi anlatmalıyız. İbret vesikası olarak kuşaktan kuşağa aktarmalıyız ki; daima uyanık ve bu tip saldırılara, tezgâhlanabilecek oyunlara hazırlıklı olsunlar.”