Denizli merkezli dev ulaşım firması Pamukkale Turizm’in ardından Türkiye'nin en köklü otobüs firmalarından Ulusoy Ulaşım da konkordato ilan etti.

Temeli 1930'ların sonunda atılan köklü otobüs taşımacılığı firması Ulusoy Seyahat geçen sene iflasını vermişti. İflastan bir yıl önce yani 2016 yılında markanın kullanım hakkı Emre Baştuğ'a devredildi. Ulusoy'un logosu ve marka kullanım hakkı Ulusoy Ulaşım Petrol'e devredildi. Böylece asıl Ulusoy iflas etmiş olmasına rağmen üzerinde markanın logosu olan otobüsler yolculuğuna devam etmiş oldu.

23 Kasım tarihinde ise Ulusoy Ulaşım Petrol San. Tic. A.Ş. konkordato ilan etti. Şirketin başvurusunu değerlendiren mahkeme 3 ay geçici mühlet kararı verdi. Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden çıkarılan karara göre şirkete Evren Kılıçoğlu, Yasin Doğan, Sabit Selman Tünal konkordato komiseri olarak atandı. Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre; Türkiye'de yaygın ulaşım ağındaki seferleri ile 320 otobüsü bulunuyor. Yılda ise ortalama 3,5 milyon yolcu taşıyor.

56 yıl önce kurulan ve ismini beyaz cennet Pamukkale’den alan Pamukkale Turizm de geçtiğimiz ay düştüğü darboğaz nedeniyle konkordato talebinde bulunmuştu. Ünlü markanın internet sitesinden yapılan açıklamada ise, seferlerde herhangi bir değişikliğin olmayacağı, yaşanan sıkıntının ise geçici olduğu belirtilmişti. Firmada şu an 3 bin 500 kişi çalışıyor. Şehirlerarası ulaşımda dev 2 firma konkordato sürecine dahil olmuş oldu.