Denizli ve Ege Bölgesi’nin en büyük camisi olan ve 2004 yılında yapılan Ulu Cami’nin bakım ve tadilat çalışmaları ile talihi değişiyor. Mühendis Hilmi Yağcıoğlu tarafından yapılan ve yıllar içinde çeşitli deformelerin olduğu camide değişim başladı. Vakıf Başkanı Mustafa Kıvrak ve yönetiminin istifa etmesi ile başlayan süreçte Denizli Ulu Cami Yaptırma, Yaşatma Kültür Hizmetleri Vakfı Genel kurul Yeni yönetim için seçim yapıldı. Ramazan ayı öncesi yapılan genel kurulu ile vakıf yönetimi değişti. Vakıf başkanlığına Muharrem Coşkun’un seçildiği yönetim, işe hızlı başladı. Caminin yapıldığı dönemde döşenin halılar artık değişecek. Halıların siparişleri verildi. Gelecek hafta ölçüm yapılacak.

KAPILARIN SİPARİŞİ VERİLDİ

Akan kubbelerin tadilatına başlayan yönetim, bunun yanında zaman içinde deforme olan hat yazılarının desenlerinin düzenlenmesine de başladı. Caminin dört tarafında mermer olmayan ya da bozulmalar olan duvardaki mermerleri yeniden ele alacak olan yönetim, bir türlü takılamayan ve caminin içler acısı hali olarak görüşen cami giriş kapıların takılması için sipariş verildi. Bunun yanında kapı üstü mermer de tamamlanacak. En önemlisi tuvaletlerin olduğu yer yıkılarak genişletilecek ve bay-bayan abdesthane ve yeni tuvaletler yapılacak. Din görevlilerinin durduğu oda da değişim sürecinde nasibini alacak.

BAĞIŞLAR KABUL EDİLİYOR

Vakıf yönetimi, tadilat sürecinde hayırseverlerin destek sağlayabileceğine işaret ederek nakdi ve ayni yardımları camiye gelerek görevlilere yapabileceklerini anlattı. Öte yandan Muharrem Coşkun’un başkanlığa seçildiği ve Ünal Ercanlı’nın başkan yardımcılığını üstlendiği vakıf yönetiminde Adem Salih Deniz,Bahattin Merpez ve Mustafa Merpez’in yönetim kurulu üyeliklerine seçildi.