Âşık Veysel’e ait şiir ve türkülerin seslendirildiği anma etkinliğine Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Diş Hekimliği Dekanı Prof. Dr. Hayati Murat Akgül, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek, Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Av. Reşat Göcen, PAÜ Engelsiz Yarınlar Topluluğu Danışmanı ve Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Arzum Işıtan, PAÜ Engelsiz Yarınlar Topluluğu Başkanı İskender Miran, Denizli Yaratıcı Sanat Topluluğu Başkanı Aydın Uçar, Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi üyeleri, akademisyenler ve öğrencilerle birlikte çok sayıda Âşık Veysel dostu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinliğin sunumunu, Altı Nokta Körler Derneği üyelerinden Pınar Göcen ve PAÜ öğrencisi Osman Çakır gerçekleştirdi. Duyma engelli izleyenlerin de unutulmadığı etkinlikte işaret dili çevirisini ise PAÜ öğrencisi Cemre Selçuk yaptı.

Yoğun ilgi gören etkinlikte Âşık Veysel’in Dostlar Beni Hatırlasın, Uzun İnce Bir Yoldayım, Bir Küçük Dünyam Var İçimde Benim, Havalanma Telli Turnam, Sazım, Çiçeklerin Dili gibi dillere destan olmuş türkülerinden ve şiirlerinden seçme eserleri; Altınokta Körler Derneğinden ve PAÜ’lü öğrencilerden: Ezgi Yalçın, Salih Erkan, Tuncay Sakman, Muzaffer Eskin, Azmi Ermiş, Tuğçe Ustacı, Baran Yüksekkaya, Menekşe Honluk, Havva İlal seslendirdi.

Programın sonunda, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen PAÜ Engelsiz Yarınlar Topluluğu’na, Altı Nokta Körler Derneği üyelerine, Yaratıcı Sanat Topluluğu üyelerine ve programda şiir ve türkü seslendirenlere teşekkür belgelerini Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın takdim etti.