İlk olarak Güney Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Hasan Karahan, burada Kaymakam V. Fatih Bayram, Belediye Başkanı Halil Ayhan ve diğer ilçe protokol üyeleri tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından Kaymakamlık Makamına geçen Vali Karahan, Kaymakam V. Bayram’dan ilçenin ve kamu yatırımlarının son durumu hakkında bilgi aldı.

Vali Hasan Karahan daha sonra Güney İlçe Entegre Hastanesi Göz Polikliniğinde göz muayenesi olan öğrencileri ziyaret ederek sohbet etti. Hastane ziyaretinin ardından Güney Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda Muhtarlarla biraraya gelen Vali Hasan Karahan, düzenlenen toplantıda vatandaşlarımızın temsilcileri konumunda olan Güney’deki Mahalle Muhtarları ile Kamu Kurum Yetkililerini bir araya getirdi. Toplantıda mahallelerin sorunları masaya yatırıldı. Muhtarlar, mahallelerinde yaşanan sıkıntı, sorun ve talepleri konunun muhatabı Kurum Amirlerine ileterek çözüm yolları arandı. Vali Karahan, Muhtarların aktardığı sorunların çözümü için ilgili Kurum Müdürlerine talimat verdi.

Vali Hasan Karahan Güney ziyaretinin ardından bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Buldan’a geçti.ilk olarak Buldan Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Hasan Karahan, burada Kaymakam V. Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve diğer ilçe protokol üyeleri tarafından karşılanarak,Kaymakamlık Makamına geçen Vali Karahan, Kaymakam V. Akkaya’dan ilçenin ve kamu yatırımlarının son durumu hakkında bilgi aldı.

Kaymakamlık ziyaretinden sonra Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu A. Cevat Buldanlıoğlu toplantı salonunda; Muhtarlarla biraraya gelen Vali Hasan Karahan, burada Buldan ilçesindeki Mahalle Muhtarları ile Kamu Kurum Yetkililerini bir araya getirdi. Toplantıda mahallelerimizin sorunları masaya yatırıldı. Muhtarlar, mahallelerinde yaşanan sıkıntı, sorun ve talepleri Kurum Amirlerine ileterek çözüm yolları arandı. Vali Karahan, Muhtarların aktardığı sorunların çözümü için ilgili Kurum Müdürlerine talimat verdi.

Muhtarlar Toplantısının ardından Buldan MYO Moda Tasarımı Bölümü tarafından hazırlanan Antik Dönemden Osmanlı Dönemine Kıyafet Defilesi Buldan Dokumacılar Sokağında sergilendi. Defilenin ardından Buldan Meslek Yüksekokulu’na tahsis edilen Buldan’ın tarihi konaklarından olan ve restorasyonu tamamlanan Beyler Konağı’nın açılışı Vali Hasan Karahan’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Buldan Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon programı tarafından iç düzenlemeleri yapılan Beyler Konağı toplam 30 yıllığına Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokuluna eğitim amaçlı tahsis edildi. Konak, müze olarak değerlendirilecek. Konakta; eski konak sahiplerinin günlük yaşamda kullandıkları eşyalar, Buldan halkına ait mutfak ve tarım eşyaları ile Buldan fotoğrafları sergisi yer alacak. Buldan’ın kültürü ve tarihinin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla hizmet verecek olan Konak aynı zamanda mimari restorasyon öğrencilerinin de bir uygulama alanı olacak.

Açılışın ardından Tripolis Antik Kentine geçen Vali Hasan Karahan burada kazı çalışmalarını inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.