Denizli’de hekimler iş bırakıyor. Hekimler sağlıkta şiddet, düşük ücretler, malpraktis (tıbbi yanlış uygulama), kısa randevu süreleri gibi konulardaki sıkıntılar nedeniyle 26-27 Mayıs tarihlerinde 2 gün greve gidecek.

Yılbaşından bu yana aralıklarla iş bırakma eylemi yapan hekimler, 26-27 Mayıs tarihlerinde de 2 gün boyunca grev yapacak. Denizli’de de devlet hastaneleri ve Pamukkale Üniversitesi’nde çalışan hekimler iki gün boyunca greve gidecek.

ACİL DURUMLAR DIŞINDA SAĞLIK KURULUŞLARI HİZMET VERMEYECEK

Grev boyunca sağlık kuruluşları resmî tatillerde sunulduğu şekilde devam edecek. Bu nedenle vatandaşların acil durumlar dışında sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurmaması istenecek. Grev süresince acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları ve yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak. Devlet hastaneleri ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan hekimler, greve katılırken, aile sağlığı merkezleri esnek mesai dahil iş bırakma eylemine katılacak. COVİD tanı, tedavi, filyasyon ve servislerinde çalışanlar, çalışmalarını aksatmayacak şekilde yeterli nöbetçi hekim ve diğer sağlık çalışanı bulundurmak kaydıyla greve katılım sağlayabilecek.

Yılbaşından bu yana aralıklarla iş bırakma eylemi yapan hekimler, 26-27 Mayıs tarihlerinde de 2 gün boyunca grev yapacak. Denizli’de de devlet hastaneleri ve Pamukkale Üniversitesi’nde çalışan hekimler iki gün boyunca greve gidecek.

“HUZURSUZLUĞUN ORTADAN KALDIRILMASI GEREKİYOR”

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç konuyla ilgili olarak, “ Denizli’de görev yapan sağlıkçı arkadaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Hekimlerimizin tek isteği sağlıklı bir huzur ortamı içerisinde çalışmak… Açıkçası hastalara 5’er dakika arayla randevu verilmesi, randevusuz gelen hastaları ekstra almak insanlığa aykırı bir şey… Hastaya ayırmanız gereken bir süre vardır ve bu en az 15-20 dakika olmalı. Sağlıklı muayene yapılabilir, sorulara sağlıklı cevap verebilir ve tedavi için hastayı anca ikna edebilirsiniz. Ancak bu sistemde hem hasta hem de hekim de stres yaratıyor. Huzursuzluğun ortadan kaldırılması gerekiyor. Özellikle özlük haklarındaki eksiklikler, çalışma şartları arasındaki orantısızlık, işleri krize sokuyor. Aslında bu grevlerin tek amacı kamuoyuna sesini duyurabilmek… Çözüm bulunsun istiyorlar” dedi.

“NORMAL ŞARTLARDA ZATEN HEKİMLER 24 SAAT ÇALIŞIYORLAR”

Son dönemde yurt dışına giden genç hekimlerle ilgili de konuşan Başkan Ardıç, “Özellikle genç hekimlerin geleceklerini başka ülkelerde araması da rahatsız edici oldu. Bu kadar emek verildikten sonra, gençlerin geleceklerini başka yerlerde aramaları bizleri de üzüyor. Hekimlerimizde bu sebeplerden dolayı kamuoyuna sesini duyurmak istiyor. Normal şartlarda zaten hekimler 24 saat çalışıyorlar. Seslerini duyurabilmek için sendikal kararlara başvuruyorlar, sağlık sisteminin geldiği durumu göstermek istiyorlar” diye konuştu.