ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, COVID-19 salgınına yönelik bayram sonrasına kadar sürecek yeni tedbirleri açıkladı. Türkiye genelinde 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19:00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi saat 05:00'e kadar tam kapanma gerçekleşecek.

Vaka sayılarını 5 binin altına indirilmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye olarak hep birlikte biraz daha fedakarlık yapmamız önem arz ettiğini söyledi. "Avrupa'nın açılma sürecine girdiği bir dönemde, bizim geride kalmamak için vaka sayılarını süratle 5 binin altına indirmemiz gerekiyor" diyen Erdoğan, "Aksi takdirde, turizmden ticarete ve eğitime kadar her alanda ağır bir faturayla karşı karşıya gelmemiz kaçınılmaz olacaktır" dedi. 

Ramazan Bayramı sonrasına kadar sürecek yeni tedbirlere göre Türkiye genelinde 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19:00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi saat 05:00'a kadar tam kapanma gerçekleşecek.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir. Yeme içme sektörü paket servis verecek.

- Zincir marketler Pazar günü kapalı olacak. Diğer günler belli saatlerde açık olacak.

- Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek. 

- Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir. 

- Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir.