MUĞLA (İGFA) - Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, partisinin ilçe kongresi için geldiği Fethiye'de Belediye Başkanı Alim Karaca'yı da makamında ziyaret etti. Eşlerin de katıldığı ziyarette belediye personeli ile de kısa süreli bir sohbet gerçekleştiren Davutoğlu, Fethiye'nin kendisi için çok özel bir yeri olduğunu ifade ederek, ilçenin gelişimini yakından takip ettiğini söyledi. Fethiye'nin ihtiyaçlarının Türkiye gündemine ele alınmasını sağlayacaklarını belirten Davutoğlu,  "Özellikle Fethiye Körfezi'nin temizlenmesi konusunda merkezi hükümetin mutlaka destek olması gerekiyor. Uzun yıllardır devam eden antik tiyatro konusunda da Kültür Bakanlığı’nın antik tiyatroyu Fethiye’ye kazandırması gerekiyor. Göcek tünelinden geçerken bir daha hissettim. Göcek Tüneli’nden ücret alınması Türkiye’de doğru değildir” dedi.

KARABEL TÜNELİ BİZİM DÖNEMİMİZDE BAŞLADI

Fethiye’de doğanın korunması, turizmin çeşitlendirilmesinin doğa pahasına yapılmaması gerektiğinin altını çizen Davutoğlu, "Başbakanlığım döneminde İmar Yasası'nın çıkması rant esaslı imar çalışmalarının kontrol edilir olması ve doğanın korunmasına yönelikti. Şimdi Gelecek Partisi olarak tekrar bu konuları gündeme getireceğiz. Biz kendimizi Fethiyeli hissediyoruz. Seydikemer’den Söğüt’e 80 km’lik Karabel tünelinin olduğu bir yol vardı. 2015’de biz bunu başlatmıştık. Bu tünel benim dönemimde başlamıştı.  Başbakan iken bıraktığımız gibi duruyor olması bizi derinden üzüyor. Fethiye’nin ve Seydikemer’in sorunlarını Türkiye gündeminde konuşmaya, gündeme getirmeye çalışacağız" diye konuştu.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, son Başbakanı Fethiye’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Başkan Karaca, Davutoğlu’na eski Fethiye fotoğrafı ve Fethiye zeytinyağı takdim etti. Davutoğlu ise, kendisinin yazdığı ‘Duruş’ adlı kitabı armağan etti.