AKSARAY (İGFA) - Aksaray’ın iklim koşulları sebebi ile yenilenebilir enerji üretimi açısından verimli bir doğal kaynağa sahip olduğu herkesçe biliniyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer de bu doğal kaynakların şehre ekonomik getiri sağlaması için enerji alanında büyük çaplı çalışmalara imza attı. 

Enerji alanında şehre kazandırılan projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Dinçer, şehrin iklim koşulları ve doğal kaynakları itibari ile yenilenebilir enerji üretimi noktasında avantajları olan bir kent olduğunu vurgularken, "Belediyemize ait kapalı semt pazarlarından Salı Pazarı’nın çatısındaki güneş enerjisi santralinden elektrik enerjisi üretmeye başladık. Bu santralimiz 16.000 metrekarelik alan üzerine 980 KWe/1100 KWp gücünde ve 1 megawatt elektrik enerjisi üretim kapasitesine sahip.  Bu tesiste elektrik üretmeye başlamamız ile birlikte aldığımız verimden memnun kalarak daha büyük kapasiteye sahip yeni bir yenilenebilir elektrik santrali projesi için çalışmalara başladık" açıklamasında bulundu. 

Belediyeye ait Bağlı Köy Arıtma Tesisleri bölgesine de 5 Megawatt’lık güneş enerji santrali kurduklarını dile getiren Evren Dinçer, "Bu projemizde ise 186 bin metrekarelik alanda 5 megawatt gücünde bir tesis olacak. Yapım aşamasında olan tesisimizin tüm panellerini ve teknik donanımlarını monte ettik. Yakın zamanda üretime başlayacağız" dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, 80 milyon lira maliyetli katı atıklardan enerji elde etme projesinin de 12 bin 500 konutun elektrik ihtiyacını karşılayacağını vurguladı.