Kemal ETLEÇ (DİDİM POSTASI)

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde 17 Eylül 2018 tarihinden bu yana Kaymakamlık görevini yürüten Kuyucak Kaymakamı Yılmaz Kurt 'tan uzun süredir haber alamayan yakınları polise ihbarda bulundu. Aydın emniyetinin teyakkuza geçtiği öğrenilirken, Kaymakam Kurt'un cep telefonun Didim Akbük'te sinyal vermesi ile Didim Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay bölgesinde yapılan araştırmada Kaymakam Kurt'un cansız bedeni ile karşılaştı.

Akşam saatlerinde kendisine ait özel aracıyla Didim'e geldiği öğrenilen Kurt, 19.00 sıralarında korumasına, şoförüne ve telefon rehberindeki kişilere 'Hakkınızı helal edin' şeklinde mesaj attığı bilgisine ulaşıldı.

Yapılan teknik takip sonucu Kaymakam Kurt'un aracı PTS kayıtlarına göre Didim'e gittiği tespit edildi. Araç ormanlık bir alana yakın yerde bulundu. Güvenlik güçleri yaptıkları aramada Kurt'un cansız bedeniyle karşılaştı. Olay yerinden Didim Devlet Hastanesi morguna getirilen Kaymakam Kurt, İzmir Adli Tıp'a otopsi için gönderileceği bilgisine ulaşıldı.

İNTİHAR MI CİNAYET Mİ? Aydın Vali Yardımcısı Hulisi Arat, Didim İlçe Kaymakamı Halil Avşar, Didim İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç olay yerinden sonra  Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ile beraber hastanede olayı takip ettiler.

Evli ve 3 çocuk babası olan Kurt'un intihar mı ettiği yoksa cinayete mi kurban gittiği kesin olarak bilinmezken, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı. Olayı haberi alır almaz Buharkent Kaymakamı Kemal Ülkü ve Aydın Valisi Hüseyin Aksoy da Kuyucak'ta Kaymakamlık lojmanına gitti. Kurt'un ailesine intihar bilgisi doktor nezaretinde verildi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Öte yandan Aydın Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kuyucak Kaymakamımız Yılmaz Kurt, Didim ilçesi Akbük Mahallesi sahilinde 02.04. 2021 günü saat 21.45 sıralarında ölü olarak bulunmuştur. Kaymakamımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Konu ile ilgili soruşturma devam etmektedir. Kamuoyuna duyurulur" ifadelerine yer verildi.