BURSA (İGFA) - Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO, kent ve ülke ekonomisine en fazla değer katan firmaları ve girişimcileri açıkladı. Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını sebebiyle ilk defa sosyal medya üzerinden duyurulan ‘Ekonomiye Değer Katanlar Ödülleri’nde, ‘Kurumlar Vergisi’, ‘Gelir Vergisi’, ‘İhracat’ ve ‘Sektör Liderleri’ kategorilerinde 51 firma belirlendi.

ALIŞKANLIKLAR ETKİLENDİ

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ödül alan tüm iş dünyası temsilcilerini kutladı. Tüm dünyanın toplumsal ve ekonomik açıdan tarihi bir sınavdan geçtiğini belirten Başkan Burkay, salgının çalışma hayatından, eğitim ve öğretime; sosyal ilişkilerden, iletişim yöntemlerine kadar tüm alışkanlıkları derinden etkilediğini ifade etti.

“EKONOMİNİN KAHRAMANLARINI TEBRİK EDİYORUM”

Bursa iş dünyasının tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ve ihraç pazarlarında giderek artan korumacı politikalara rağmen milli dayanışmaya ve Türkiye’nin kalkınma hedeflerine azimle destek vermeye devam ettiğini belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Firmalarımızın böylesine zor bir dönemde bile üretimden, istihdamdan ve ihracattan vazgeçmemesi takdire şayandır. Bu sene ise ekonomimizin kahramanlarını yaşadığımız sürece uygun bir yöntemle taçlandırıyoruz” diye konuştu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Uğur da, Ekonomiye Değer Katanlar ödüllerinin bir kent geleneği haline geldiğini söyledi.

İŞTE ZİRVEDEKİLER

BTSO’nun açıkladığı listeye göre Kurumlar Vergisi’nde zirveyi Limak Uludağ Elektrik Perakende Satış A.Ş. elde etti. Sektör lideri kategorisinde ise Mobipa Mobilya birinci oldu. Gelir Vergisi’nde ilk sırayı Şükrü Karagül alırken, İhracat kategorisinde Oyak Renault adını liderliğe yazdırdı.