BURSA (İGFA) - Karaman'ın 30 bin nüfuslu Ermenek ilçesi, İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararıyla ilçeye giriş ve çıkışların karantina alınacak olması ardından sosyal medyada #ErmenekKaymakamıHayırdır etiketiyle Türkiye gündemine oturdu. Söz konusu kısıtlamanın 'sokağa çıkma kısıtlaması' olarak yansıtılması üzerine Kaymakamlık'tan zorunlu açıklama yapıldı.

Ermenek Kaymakamlığı, Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan tedbirlerin Ermenek'te de  uygulanmasına rağmen son dönemde vaka sayılarında ciddi bir artış yaşandığı, bu artışın temel nedeni olarak ise civar il ve ilçelere gidiş gelişlerin büyük rol oynadığı tespit edildiğinin altı çizildi.

KAYMAKAMLIK'TAN AÇIKLAMA

Yerinde karar döneminin başlayacağı 1 Mart öncesinde ilçemizdeki durumun daha iyi duruma gelebilmesi amacıyla İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla ilçe mahallelerimiz ve köylerimizde karantina uygulanmasına karar verildiğini ifade eden Ermenek Kaymakamı Hacı Osman Hökelekli, alınan kararın sokağa çıkma kısıtlaması niteliğinde olmayıp ilçeye kontrollü giriş çıkış ile ilçe içi hareketliliğin azaltılmasını içerdiğini kaydetti. "Bahse konu hıfzıssıhha kurulu kararıyla halk sağlığını en üst seviyede korumak ve vatandaşlarımızın ilçe içinde hareketliliğini en aza indirmek amaçlanmaktadır" diyen Kaymakam Hökelekli, açıklamada, "Temel gayemiz tüm vatandaşlarımızın sağlığını korumak ve en kısa sürede güzel, sağlıklı günlere kavuşmaktır.  Kamuoyuna saygı ile duyurulur" dedi.

Hatırlanacağı gibi 17 Şubat 2021 tarihinde toplanan Ermenek Kaymakamlığı İlçe Hıfzısıhha Kurulu'nca Konya-Mersin-Antalya’ da son zamanlarda meydana gelen vaka artışının yaşanması, ilçemizin bu illerle sınır komşusu olması ve diğer illerde meydana gelen vaka artışı ile birlikte ilçede de vaka artışının önüne geçebilmek amacıyla tedbir amaçlı bir dizi kararlar alınması öngörülmüştü. #ErmenekKaymakamıHayırdır etiketine 7 bin 500'ü aşkın tweet ile kararı destekleyenler kadar, karşı çıkanlarda çoğunlukta.