MARDİN (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan 'Sıfır Atık Projesi'nin de uygulandığını kurslara katılan kadınlar ve genç kızlar yumurta kolisi gibi atık malzemelerden süs eşyaları üretiyor.

Artuklu Belediyesi ilçenin sorunlarına duyarlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda sosyal projelere de önem veren Belediye, özellikle dezavantajlı gruplar için önemli çalışmalar yapıyor. Bünyesinde bulunan 5 mahalle konağında da kadınların mesleki edinimler sağlaması için kurslar açan Belediye, ARMEK projesine de hız verdi. Çalışmayla kadınların mesleki kazanım sağlamalarını kurumsal bir havada yapılacak.

Proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı , ilçede kadınların istihdam ve meslek edinmelerine yönelik belediye bünyesinde açılan çeşitli kurslarda eğitim gören bin 100 kadının meslek sahibi olduğunu söyledi. 4 mahallede açtıkları kurs merkezlerine taleplerin her geçen gün artığını belirten Başkan Tutaşı, yeni kursların açılması için çalışmaları sürdürdüklerini kaydederek, "Mahallelerimizdeki kurslara önem veriyoruz. Şu anda mevcut 4 mahalle kurslarımız var. Bu sayıyı az görüyoruz. Daha da çok artırmak istiyoruz. Çünkü talep var. Elimizden geldiğince, imkanlar el verdiğince biz bunları artıracağız. El işleme sanatı, telkari, cam işleme, kuaförlük gibi birçok alanda eğitim verilen kurslarda çalışmaları daha çok özendirmek için elimizden geleni yapmaya hazırız" diye konuştu.