MARDİN (İGFA) - Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı, trafik açısında büyük tehlike oluşturan tankerli sulamaya son vermek için kent merkezinde bulunan Artuklu-Kabala, Artuklu-Diyarbakır ve Artuklu-Kızıltepe orta refüjlerinde otomatik sulama sistemini kuruyor.  

Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Cebrail Aslan, otomatik sulama ihalesinin bir ay öncesinde yapıldığını ve çalışmalara başladıklarını belirtti. Aslan, Artuklu-Kabala, Artuklu-Diyarbakır ve Artuklu-Kızıltepe orta refüjlerini bundan sonra otomatik sulamaya geçeceklerini belirterek, çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü söyledi. 10 gün içerisinde bitirmeyi hedeflenen çalışmalar kapsamında kendi imkanlarıyla sulamaya devam edeceklerini belirten Aslan, daha sonra sulama işlerinin tamamen otomatik olacağını söyledi. 

Bu sayede büyük bir tehlikeyi ortadan kaldıracaklarını aktaran Aslan, "Tankerler trafik açısında büyük tehlike arz ediyordu bunu ortadan kaldırarak sulamayı kaza riski olmayan bir hale getireceğiz. Geçen sene yüksek maliyetle orta refüjler sulanırken bu sene ise çok düşük maliyetle yapacağız ve bu sistemi bir daha da değiştirmeyeceğiz" diye konuştu.