MARDİN (İGFA)- Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, Güneydoğu Anadolu Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik ve Küresel Gazeteciler Federasyonu Mardin Temsilcisi Adnan Avuka’yı ziyaret ederek, Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) yürüttüğü faaliyetler ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Mezopotamya merkezi adı altında bir çalışma yürüttüklerini belirten Alanlı,”Mezopotamya markası tescillendi. Şimdi Mezopotamya’nın en önemli hikayelerini yazdırıyoruz. Dicle Kalkınma Ajansı, Karadağ ve İpek Yolu Kalkınma Ajansları ile birlikte Gap merkezli çalışma içerisine girdik. Gençlere yeni istihdam alanları oluşturmak istiyoruz. Mardin turizmini geliştirmek istiyoruz“ dedi. Mardin’e hizmet yapmak için şu anda bütün kurumlar arası bir iş birliğini gittiklerini ifade eden Alanlı, Mardin’e gelecek olan turistleri en az Mardin’de 3 gün konaklayacak şekilde misafir etmeleri gerektiğin ve gezi güzergahını buna göre organize ettiklerini belirtti.

TARİHİ YERLER KAZILACAK

Mardin ’tarihini gün yüzüne çıkarmak için DİKA olarak kazı çalışmalarına destek verdiklerini vurgulayan Alanlı, ”Dara’nın kazılması için 4 milyon TL ödenek ayırdık. 9 ilçemizde önemli tarihi yerleri kazmak için proje hazırlıyoruz. Mardin kalesi, Dara, Dargeçit, Boncuklu tarla, Nusaybin Gırnavaz tepesi, Derik Rabat kalesi gibi birçok yerde kazı çalışmalarına destek veriyoruz. Bugün Dara kazısı son derece önemli bir kazı merkezidir. Yılın 12 ayı kazılması için proje hazırlıyoruz. Önemli bir kazı ekibi başkanlığında bunu yapacağız. Mardin’in tarihine büyük önem veriyoruz. Mardin’in turizmine katkı sağlamak için elimizden ne gerekiyorsa yapacağız. Mardin bir dünya turizm merkezi olma yolunda DİKA olarak destek olacağız“ diye konuştu.