BURSA (İGFA) - AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Katip Üyesi Zafer Işık, Mudanyalı arıcıları ziyaret etti. Işık'ın Mudanya'daki arılıklarda yaptığı teknik inceleme gezisine, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ergün Karadağ, önceki dönem Bursa Milletvekili İsmet Su, AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü de eşlik etti.

Arıcılar adına konuşan aynı zamanda üretici çiftçi olan Avukat İbrahim Turan, Mudanya ikliminin ılımın olması dolayısıyla arıcılığa elverişli olduğunu söyledi. Doğusunda ve batısında bulunan Gündoğdu ile Çepni mahallelerinin tepelerinin floraca zengin olduğunu kaydeden Turan, Mudanya'da sabit arıcıların yanı sıra gezgin arıcıların da varlığına dikkati çekerek, "Pek çok kiși bu iși yapmaya hevesli. Dönem dönem açılan arıcılık kurslarından da çok sayıda kursiyer eğitim alıyor" dedi.

ZEYTİN VE İNCİRDEN SONRA ÜÇÜNCÜ GELİR ARICILIK

Yetkililerin destekleri ile arıcılığın Mudanya ekonomisine zeytin ve incirden sonra üçüncü bir gelir olabileceğini öne süren Turan, şu an 5 bin civarında olan kovan sayısının yakın zamanda iki üç katına çıkabileceğini, bal hasadının da 20-30 tonlardan 200 tona kadar yükselebileceğini ifade etti. Önümüzdeki aylarda Altıntaş Göynüklü civarındaki ormanların gençleştirileceği bilgisini aldığını belirten Turan ayrıca, yapılacak ağaçlandırma çalışmalarında akasya, ıhlamur ve kestane gibi bal veren orman ağaçlarının bölgeye dikilmesi konusunda gerek ilçe yönetimi gerekse vekillerden konunun takipçisi olmalarını istedi.

BAL ORMANI GİRİŞİMİ

Arılıklarda talepleri dinleyen AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Ișık, değișik yerlerde bal ormanı tesis ettiklerini anımsatarak, Mudanya için de talebin makul ve fayda sağlayacağını düşündüğünü söyledi. Milletvekili Işık, Bal Ormanı konusunda gerekli girișimlerde bulunacaklarını kaydetti.