İSTANBUL (İGFA) – Türkiye’nin uzman emlak platformu Hürriyet Emlak, son bir aylık verilere göre Türkiye genelinde en çok hangi semtlerde hem satılık, hem de kiralık ev arandığını araştırdı. 


Yapılan araştırmaya göre satılık konutları en çok Ankara’nın Etimesgut ilçesinde Bağlıca’da arandı. İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde Cumhuriyet semti ikinci sırada yer alırken, Balıkesir’in Edremit ilçesinde Akçay, Ankara’nın Çankaya ilçesinde Alacaatlı ve Muğla’nın Bodrum ilçesinde Güvercinlik ilk beş arasında yer aldı. İstanbul ve Ankara semtlerinin ağırlıklı olarak öne çıktığı listede, İzmir, Balıkesir, Muğla, Aydın, Mersin, Samsun ve Antalya gibi denize kıyısı olan semtler de ilk 50 arasında yer aldı.

En çok kiralık ev aranan semtlere bakıldığında ise Ankara’nın Çankaya ilçesinde Emek’in ilk sırada yer aldığı görüldü. Emek’i yine Ankara’nın Çankaya ilçesinde Bahçelievler takip ederken sıralamada İstanbul’un Kadıköy ilçesinde Caferağa, Ankara’nın Çankaya ilçesinde Yukarı Bahçelievler ve İstanbul’un Bahçelievler ilçesinin merkezi öne çıktı.