MALATYA (İGFA) - Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan futbol okulunun birinci yılını geride bırakması nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılarak geleceğin yıldızlarıyla bir araya geldi. Çocuklarla birlikte kutlama pastasını kesen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, toplam 100 minik sporcunun eğitim gördüğü futbol okulundan çıkacak yeni yeteneklerin gelecekte Türk futboluna önemli hizmetlerde bulunacağını ifade etti.

Minik sporculara başarı dileklerini paylaşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,  “Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kurduğumuz futbol okulumuzda, çocuklarımıza yönelik teorik ve pratik futbol eğitimlerimize devam ediyoruz. Kısıtlamaların olduğu dönemde deneyimli antrenörlerimizin kontrolünde onlıne olarak çocuklarımıza bazı eğitimler vermiştik ancak ülkemizin kontrollü normalleşmeye geçmesini fırsat bilerek antrenörlerimiz ve minik sporcularımız saha çalışmalarına yeniden start verdiler. Tabii ki bizim genel amacımız: çocuklarımıza erken yaşlarda spor ruhu aşılamak, onların ahlaklı, karakterli, düzgün ve sporun temel mantığına sahip olarak büyümelerine destek vermek” diye konuştu.

Başkan Çınar, doğru ve planlı alt yapı ve tesisleşme sürecini Yeşilyurt’a kazandırmak için profesyonel bir bakış açısıyla hareket ettiklerini ifade ederken, "Yeşilyurt’umuzda 10 civarında olan branlaşmayı en az 20’ye, 10 bin civarında olan lisanslı ve lisansız sporcu sayısını ise 30 bine ulaştırmak noktasında çok ciddi adımlar atıyoruz. Taraftarlarımızın ve futbola gönül verenlerin destekleriyle inşallah takımımızı bir üst lige taşırsak, kentimizin göz bebeği olan Yeni Malatyaspor’umuza alt yapıdan yeni yetenekler gönderme konusunda önemli bir mesafe almış olacağız. Kendi bünyemizde oluşturduğumuz ekiplerimizin kontrolünde 100 minik sporcumuzun yer aldığı futbol okulumuzun temel gayesi de; çocuklarımızı teorik ve pratik yönden doğru futbol eğitimiyle buluşturmaktır” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, birinci yılını dolduran futbol okulundaki minik futbolculara, günün hatırası olarak çeşitli hediyeler takdim etti.