Tavas ilçesinde ikamet eden A.B. isimli şahıs, kişisel sosyal medya hesabından Başkan Kadir Tatık ve ailesine yönelik ağır hakaret içeren paylaşımlar yaptı. Paylaşımlar kısa sürede parti teşkilatı tarafından fark edildi ve delillerle birlikte savcılığa sunuldu. Olayın duyulmasının hemen ardından CHP Denizli İl Başkanlığı harekete geçerek, il ve ilçe yönetimlerinden oluşan geniş bir ekiple Tavas Adliyesine gidildi. Suç duyurusu dilekçesinde, hakaretlerin Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri kapsamında değerlendirilmesi istendi.

PARTİ YÖNETİCİLERİ ADLİYE ÖNÜNDE TOPLANDI
CHP Denizli İl Başkanlığı’ndan dört avukat, Tavas İlçe Başkanı, Disiplin Kurulu Başkanı ile il ve ilçe yönetiminde görev yapan çok sayıda avukat adliye önünde hazır bulundu. Suç duyurusunun ardından heyet, Belediye Başkanı Kadir Tatık’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında parti yöneticileri, başkan ve ailesine tam destek mesajı verdi. Hukuki sürecin sonuna kadar takip edileceği vurgulanarak, benzer saldırılara karşı kararlı duruş sergilendi.
İL BAŞKANI HORZUM’DAN NET MESAJ
Adliye çıkışı açıklama yapan CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, şu ifadeleri kullandı: “Tavas Belediye Başkanımız Kadir Tatık ve ailesine yönelik yapılan hakaretler nedeniyle, dört avukat, İlçe Başkanımız, Disiplin Kurulu Başkanımız, il ve ilçe yönetiminde bulunan avukat arkadaşlarımızla beraber Tavas Adliyesindeydik. Tavas’ın bir adım daha ileri gidebilmesi için gece gündüz demeden çalışan Belediye Başkanımız Kadir Tatık ve ailesinin yanındayız. Hukuki sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Gecesini gündüzüne katan Belediye Başkanlarımıza kimsenin hakaret etmesine izin vermeyeceğiz.”





