Olay, Merkezefendi ilçesine bağlı Muratdede Mahallesi'nde, 272/3 Sokak üzerindeki tek katlı kerpiç evde yaşandı. Ev sahibi Hamit Tan'a ait yapıda, pazar günü yapılacak düğün için hazırlıklar sürdürülüyordu. Aile üyeleri ve akrabalar, düğünde dağıtılacak çerezleri ambalajlarken bir yandan da kendi aralarında oyun havası çalarak eğleniyordu. Bu sırada kerpiç evin tavanı beklenmedik bir şekilde çöktü ve evdekilerden yardım çığlıkları yükseldi.

A W556963 07

Çığlıkları duyan komşular, derhal 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine AFAD, UMKE, sağlık ekipleri, polis, itfaiye ve SAR arama kurtarma birimleri sevk edildi. Ekipler, tavanın çöktüğü eve girerek içeride mahsur kalanları tahliye etti. Kurtarma çalışmaları sırasında yaralılar dikkatli bir şekilde dışarı çıkarıldı ve ambulanslarla çevre hastanelere nakledildi.

A W556963 12

Denizli'de 642 litre kaçak alkol yakalandı
Denizli'de 642 litre kaçak alkol yakalandı
İçeriği Görüntüle

6 KİŞİ YARALANDI

Tavan çökmesi sonucu evde bulunan 6 kişi çeşitli yaralanmalar yaşadı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı ve burada gerekli tıbbi müdahaleler yapıldı. Hastanelerden alınan bilgilere göre, yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor ve sağlık durumları iyi olarak değerlendiriliyor. Olayın şokuyla karşılaşan aile üyeleri, tedavilerinin ardından taburcu edilmeleri bekleniyor.

A W556963 02

Kurtarma operasyonu sonrası ekipler, tavanı çöken kerpiç evde detaylı incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından yapı güvenlik gerekçesiyle mühürlendi. Olayla ilgili olarak savcılık tarafından soruşturma başlatıldı ve çökmenin nedenleri araştırılıyor.

Kaynak: İHA