Selçukbey Mahallesi’nde inşa edilecek 4 bin 200 metrekare kapalı alanı bulunan ‘Bilim Merkezi’nin 2021 yılında hizmete açılması planlanıyor.  3 kattan oluşacak projede bodrum alanında  eğitici-öğretici atölyeler ve laboratuarlar, zemin kata  temel bilimler ve doğa bilimleri galerileri ile kafeterya, gök katı olarak planlanan üst katta ise,  uzay bilimleri, havacılık galerisi ve atölyeler bulunacak. Bilim Merkezi’nin içerisinde dünyayı ve evreni anlamaya yardımcı olacak 3 boyutlu görsellikte öğrencileri uzaya taşıyacak planetaryum yer alacak.

“YOL GÖSTERECEK”

Bilim Merkezi sayesinde toplumu bilim ve teknoloji ile buluşturmayı hedeflediklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, öğrencilerin ve gençlerin bilimi sadece teorik olarak değil aynı zamanda yaşayarak öğreneceklerini söyledi. Başkan Doğan, “Vizyon projelerimiz arasında yer alan Bilim Merkezimizi 2021 yılı içerisinde ilçemize kazandıracağız. Söz vermiştik ve şimdi yapıyoruz. İlçemizi eğitimin, bilimin ve teknolojinin merkezi yapma yolunda yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Selçukbey Mahallemizde yapımına başlayacağımız Bilim Merkezimiz ile her yaştan hemşehrimizi bilimle buluşturarak, bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır ve ulaşılır bir hale getireceğiz” dedi.

“BİLİM KÜLTÜRÜ GELİŞECEK”

Bilim Merkezi’nin Merkezefendi’ye çok yakışacağını söyleyen Doğan, “Deneysel ve uygulamalı etkinlikler içeren bu merkezimiz, gelecek yıllardaki projelere adeta yol gösterecek. Bu sayede ülkemizdeki bilim merkezleri sayısı artacak ve bilim kültürü gelişecek. Geleceğimiz olan çocuklarımız bu merkezimizde bilimsel çalışmalar hakkında daha ayrıntılı bilgilere sahip olacak, evreni daha iyi tanıyacaklar. Öğrencilerimiz bilimi sadece teorik olarak değil aynı zamanda yaşayarak öğrenecek. Bilim Merkezimiz, Merkezefendimize çok yakışacak. Merkezefendimiz, Denizlimiz ve ülkemiz için, geleceğimiz için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.