Temel atma törenine Merkezefendi Kaymakamı Dr.Adem Uslu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi Bülent Nuri Çavuşoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Atıcı Bakcan, Necdet Yılmaz ve Fatih Coşkun, Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce, Merkezefendi İlçe Emniyet Müdürü Sinan Tokdemir, Denizli Belediyesi eski başkanlarından Ali Marım, Merkezefendi Belediyesi meclis üyeleri, Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Ali Erbeği, Denizli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Köksal Semerci, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Sözlerine İzmir depremi ile başlayan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Maalesef Cuma günü güzel İzmirimiz, büyük bir depremle sarsıldı. Dün İzmir’deydim. 17 binamız maalesef yıkıldı, hala göçük altında olan vatandaşlarımız var. Ümit ediyorum ki bir an öce kurtulurlar. Bizler de Merkezefendi belediyesi olarak elimizden gelen desteği yapıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yarılılara da acil şifalar diliyorum” dedi.

“MERKEZEFENDİMİZE VE DENİZLİMİZE ÇOK YAKIŞACAK”

Pazarcı esnafı ve mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda pazar yerini Selçukbey Mahallesi’ne kazandıracaklarını belirten Başkan Doğan, “Göreve geldiğimiz tarihten itibaren her mahalleye eşit hizmet götürme şiarıyla çalışıyor, bu anlayışla da hareket ediyoruz. Yaşanan Covid salgını dolayısıyla gerek hijyen gerek sosyal mesafe kuralarına uyarak hizmetlerimize devam ediyoruz. Bu kapsamda Selçukbey Mahallemize yakışır bir pazar yerimizi Merkezefendimize kazandıracağız. Bu pazarımız daha önce açıktı. Hijyen koşulları çok kötü ve bazı ihtiyaçları karşılayamıyordu. Pazarcı esnafımız kışın soğuktan, yazın sıcaktan şikâyetçiydi. 141 esnafımız bu pazar yerimizde hizmet verecek. 15 adet de dükkân olacak. İnşaatımız tamamlandıktan sonra burada modern bir kapalı pazar yerimiz olacak. Pazarcılarımızın ve hemşerilerimizin talepleri doğrultusunda projelendirdiğimiz pazar yerimiz Denizlimize ve Merkezefendimize çok yakışacak” diye konuştu.

“YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”

Merkezefendi’yi vizyon ilçe yapmak için var güçle çalıştıklarını söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, ilçede birçok projenin hayata geçirileceğini belirtti. Başkan Doğan, “Hizmetlerimiz devam ediyor. Mart ayından bu yana virüsle mücadele halindeyiz. Bizler bunu fırsata çevirdik. Ekip arkadaşlarımızla yoğun olarak projeler geliştirdik, istişare ettik. Selçukbey Mahallesi bu dönemde biraz şanslı. Yakında Bilim Merkezimizi de mahallemize kazandıracağız. Merkezimizden her yaştan hemşerilerimiz, devlet okullarındaki çocuklarımız faydalanabilecek. Yatırımlarımız, projelerimiz bütün hızıyla devam ediyor. Her mahallenin ihtiyacı neyse, bizden beklenilen neyse o doğrultuda devam ediyoruz. Kreşlerimizi bitirdik ama pandemiden dolayı açamıyoruz. 1200 Evler Mahallemize, Adalet Mahallemize pazar yeri kazandıracağız. İlçemizi, vizyon ilçe yapmak için var gücümüzle ekip arkadaşlarımızla, meclis üyelerimizle çalışıyoruz. Katılımınız için çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

“KAPALI PAZAR YERİ HAYIRLI OLSUN”

Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, “Bütün egeyi sallayan, yıkıcı etkisini İzmir’de gösteren bir deprem yaşadık. Depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Cenabı Allah’tan rahmet, yaralı olan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Güzel bir hizmetin başlangıcında, temel atma töreninde sizlerle birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyim. Selçukbey Mahallesi, ilçemizin en büyük mahallelerinden biri. Selçukbey Mahallesi bu anlamda hizmetlerin en iyisine layık. Yapımına başlana kapalı pazar yeri ile önümüzdeki zamanda Selçukbey Mahallesi’ne kazandırılacak olan Bilim Merkezi’nin mahallemize, ilçemize ve Denizlimize hayırlı olmasını diliyorum. Pazarcı esnafımız ve alışverişe gelen vatandaşlarımız burayı en iyi şartlarda kullanabilecekler. Böyle güzel bir tesiste emeği geçen başta Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

PROJE DETAYLARI

Yapılacak olan iki katlı pazar yerinde 30 müstahsil ve 111 esnaf standı ile 15 adet dükkan bulunacak. 4 bin 430 metrekarelik alanda yapılacak pazar yeri inşaatı sekiz ay içerisinde bitirilecek. Modern kapalı pazar yerinde, engelli vatandaşlar da unutulmayarak onlar için özel rampalar bulunacak.