Akkonak Dr. Samim Gök Sahası’nda gerçekleştirilen etkinliğe Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Atıcı Bakcan ile Fatih Coşkun, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce, Merkezefendi Halk Eğitim Müdürü Turan Genç, Merkezefendi Belediye Meclis Üyeleri, Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu temsilcileri, Türkiye Futbol Antrenörler Derneği yöneticileri, amatör spor kulüpleri yöneticileri ve sporcuları katıldı.

Projenin amacına ulaşmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, her zaman amatör spor kulüplerinin yanında olacaklarını söyledi. Başkan Doğan, “Göreve geldiğimiz günden bu yana spora destek veriyoruz. Kulüplerimizin sıkıntısını biliyoruz. Birçok kez kulüplerle bir araya geliyoruz. Yerel yönetimler olarak sıkıntılarınıza derman olmaya çalışıyoruz. Özellikle salgın döneminde mali anlamda sorun yaşıyorsunuz. Bizler de bu noktada malzeme sıkıntısı çekmeyin, bir arayış içerisinde olmayın, bütçenizi başka yerlerde kullanın diyerek, sizi rahatlatmak adına bu yıl da destek vermeye çalıştık. Bu sene geçen seneden bir farkı var. Bizden talep edilen neyse, ihtiyaç neyse onları kulüplerimize vereceğiz. Projenin bu doğrultuda amacına ulaşmasından dolayı çok mutluyum” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ SPORLA BÜYÜSÜN”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Gerek sosyal gerek yapısal projelerimizde ‘Ben yaptım’ anlayışı olmadı, olmayacak. Sizlerden gelen talepler, öneriler çok önemli. Spor camiasında gelen talepler doğrultusunda etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. 60 tane kulübe 400 Bin TL’lik malzeme desteği yapıyoruz. Ama bu yetmez. Sizlerin emekleri çok fazla. Lojistik anlamda da yetki ve sorumluluğumuzda destek oluyoruz. Sizler, spora destek olun, gençlere sahip çıkın, çocuklarımız sporla büyüsün. Son yıllarda madde bağımlılığı çok arttı. Bu konuda da mücadelemiz devam ediyor. Çocuklarımız, sporu ve sanatı sevmesiyle kötü alışkanlıklardan uzaklaşacak” diye konuştu.

“HEMŞERİLERİMİZE SPOR YAPMA İMKANI SAĞLIYORUZ”

Spor çalıştayı yapmaya devam edeceklerini belirten Başkan Doğan, kulüpleşmeye devam etmek istediklerini söyledi. Doğan, “Geçen sene bir çalıştay yaptık. Sorunları dinledik. Talepleri karşılamayı çalıştık. Bu çalıştaylara devam edeceğiz. Basketbol takımımız var. Alt yapı anlamında güzel bir kademedeyiz. Geçen seneki çalıştayda kadın voleybol takımının sahiplenilmesi iletilmişti. Kadın voleybol takımımız şu an sahada ve güzel işlere imza atıyor. Dezavantajlı mahallelerdeki çocuklarımıza ve kadınlarımıza öncelik verdik. Mahallelere kazandırdığımız merkezlerimizde spor yapma imkânı sağlıyoruz ve sağlamaya devam edeceğiz. Kulüpleşmeye devam etmek istiyoruz. Maddi ve manevi olarak sporcularımızın yanında olacağız. Amatörün kalbi Merkezefendi’de atsın” dedi.

“BU YAPILAN DESTEKLERİN DEĞERİ ÇOK AYRI”

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, sporun olduğu yerde dostluk ve kardeşlik olduğunu belirtti. İbanoğlu, “Bu etkinlikte emeği geçen başta Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a ve herkese teşekkür ederim. Sporun olduğu yerde dostluk, güzellik, kardeşlik ve barış vardır. Bu bağlamda yapılan her türlü yardımı destekliyoruz. Ciddi anlamda kazanımlarımız var. Birçok tesisimiz var. Bunlar güzel şeyler. Denizli’de hareketlilik var. Ciddi destekler yapılıyor. Bu yapılan desteklerin değeri, kıymeti ayrı. Bu törenin hayırlı olmasını diliyorum. Umarım yapılan yardımlar amacına ulaşarak, sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlar” diye konuştu.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

İşin yükünü amatör spor kulüplerinin çektiğini söyleyen Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu ise, “Spor, özellikle gençliğin hem zihinsel hem de bedensel olarak iyi yetişmesi, geleceğe hazırlanması, milleti oluşturan fertlerin sağlam bir kafa ve vücut yapısıyla ruh haliyle yarınlara hazırlanması noktasında en önemli eğitim araçlarından birisidir. Sporun yükünü hem dünyada hem de Türkiye’de amatör spor kulüpleri çekiyor. Bütün amatör spor kulüp yöneticilerimizi tebrik ediyor, kendilerine teşekkür ediyorum. Bugün Merkezefendi Belediyemiz 60 amatör spor kulübümüze destek oluyor. Emeği geçen herkese, bütün belediye yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi. Amatör Spor Kulüplerine yapılan malzeme destek programında, malzemelerden ay yıldız yapıldı.