Av. Müjdat İlhan, 20 gün önce gerçekleştirilen il başkanlığı atamasının ardından yeni yönetimle sorunlar yaşandığını belirtti. Kendisi, İl Başkanı Ali Osman Horzum ve Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun hakkında savcılığa şikayette bulunulduğunu açıkladı. Şikayet gerekçesi, parti adına kayıtlı araçların teslim edilmemesi olarak gösterildi. İlhan, 16 Temmuz’dan beri Merkezefendi İlçe Başkanlığı aracının teslim edilmediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunulduğunu ve 24 Temmuz 2026 tarihinde Sevindik Polis Karakolu’nda ifade verdiğini kaydetti.
İHRAÇ YAZISI ŞİKAYETTEN ÖNCE ULAŞTI
Müjdat İlhan, şikayetten bir gün önce, 23 Temmuz 2026 saat 12.15’te adi posta yoluyla partiden ihraç edildiğini ve yönetim kurulu üyeliklerinin sonlandırıldığını belirtti. İhraç yazısının ardından demirbaş listesini teslim almak için beklediklerini ifade eden İlhan, kolluk kuvvetleri aracılığıyla ifadeye çağrıldıklarını anlattı.
TELEFON GÖRÜŞMESİ VE ANAHTAR DEĞİŞİKLİĞİ
İlhan, yeni il başkanının 24 Temmuz saat 21.41’de kendisini telefonla aradığını ve süreçteki tavırlarından dolayı teşekkür ettiğini açıkladı. Görüşmede şikayetin nedenini sorduğunda il başkanının “arkadaşların yönlendirmesi” ile hareket ettiğini söylediğini kaydetti. İlhan’a göre aynı görüşme sırasında Merkezefendi İlçe Binası’nın anahtar göbeği değiştirildi. Binada video kaydı ile malzeme dökümü yapıldığını ve teslimata hazır olduklarını belirten İlhan, anahtar değişimi nedeniyle görevlilerin ve partililerin binaya girişine engel olunduğunu iddia etti.
“KUKLA” İFADELERİ VE ANKARA İDDİALARI
Müjdat İlhan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Kendisine bu şikâyeti neden yaptığını sorduğumda, arkadaşların yönlendirdiğini söylemiş, kendisinin kuklanın kuklası olduğunu kabul etmiştir.
Anlaşılıyor ki Ankara menşeli saray kuklası büyükleri, yereldeki diğer kuklalarıyla birlikte sürekli talimat veriyor ve bu talimatlar doğrultusunda hareket ediyor. Hayatında Cumhuriyet Halk Partisi kapılarından girmeyen bu zat, çatısı akan eski binanın merdivenlerine gelen yağmur suyunu "çiş", otoparkta teslimi bekleyen araçları ise tarafımızca iç edilmiş zannedecek kadar da hayattan bihaber.
Yetmedi... Dün akşam süreçteki tavır ve davranışlarımdan dolayı teşekkür eden zat, benimle bu telefon görüşmesini yaparken Merkezefendi İlçe Binamızın anahtar göbeğini de değiştirtmiş.
Biz bütün samimiyetimizle teslim almaya geleceklerini beklediğimiz arkadaşların; ki binadan bir tane A4 kâğıdı dahi çıkarmadan, video kaydı alarak tek tek malzeme dökümü hazırlayıp bekliyor olmamıza rağmen, anahtar göbeğini değiştirerek görevlilerimizin içeri girmesine engel olmuşlardır. Bırakın görevlilerimizi, her gün partinin kapısından girip çayımızı içen, kahvaltısını yapan sevgili partili kardeşlerimizi de sokakta bırakmışlardır."





