CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, “Bugün 1 Mayıs! Bugün sarayların şatafatına karşı; fabrikanın tozunu yutanların, tarlada kavrulanların ve kurye motoruyla ömür tüketenlerin sesini yükseltme günüdür” dedi. İlhan, “Madencinin Zaferi, Hepimizin Zaferidir” ifadesini kullanarak Eskişehir’den Ankara’ya yürüyen 113 maden işçisini andı. “Koca bir yılda sadece iki maaş alabilen, normal yollarla hakkını alamadığı için açlık grevine yatan o yiğitler, bizlere bir şeyi kanıtladı: Direnince kazanıyoruz, birleşince kazanıyoruz! Selam olsun hakkı için bedel ödeyenlere” diye konuştu.

Hükümlüler sürü yönetimini öğrendi
Hükümlüler sürü yönetimini öğrendi
İçeriği Görüntüle

DENİZLİ’DE İŞ KAYIPLARI VE SORUNLAR

Müjdat İlhan, Denizli’de emeğin hakkının gasp edildiğini belirterek, “Tekstilin başkenti Denizli’de tablo karanlıktır” dedi. Açıklamasında, “Sadece 2025 yılında 300 bin emekçimiz işinden edildi. Denizlili kadın işçiler fabrika kapılarında rızkını ararken, patronlar üretimi Mısır’a taşıyor. Emekçimiz açlık sınırının altındaki ücretlere mahkûm ediliyor; geçinemediği için güvencesiz işlere sürükleniyor” ifadelerini kullandı.

SÖMÜRÜ DÜZENİNE TEPKİ

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, mevcut düzeni eleştirerek, “İşçiyi biber gazıyla karşılayan, hakkını arayanı yollarda perişan eden, madenciyi açlığa mahkûm eden bu sömürü düzenini kabul etmiyoruz” dedi. İlhan, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak söz veriyoruz: Davasını kazandığı halde alacağını alamayanların, sendikaya üye olduğu için kapı önüne konulanların ve iş cinayetlerinde yitirdiğimiz canların hesabını biz soracağız” diye konuştu. Mücadelelerinin asgari ücretin açlık sınırı değil, insan onuru sınırı olması için olduğunu belirtti.

BİRLİK VE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Müjdat İlhan, Merkezefendi’den Pamukkale’ye kadar tüm emekçilere seslenerek, “Sizin onurunuz bizim onurumuzdur. Göreceksiniz; emeğin hukukunun geçtiği, alın terinin karşılığının alındığı o güzel günleri hep birlikte kuracağız” dedi.