Türkiye'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 87. yıl dönümü. Umutları tükenen bir milleti Milli Mücadele ateşiyle ayağa kaldıran ve Anadolu toprağını vatan yapan Türkiye Cumhuriyeti kurucu lideri Atatürk'ü, ölüm yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Denizli protokolü de yayınladıkları mesajlarla Atatürk’ü ölüm yıldönümünde andılar.

Ömer Faruk Coşkun-7

ÖMER FARUK COŞKUN: “TARİHE ÖRNEK OLMUŞ BİR LİDERDİR”

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87’nci yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, Cumhuriyetin kurucusu, Kurtuluş Savaşının Başkomutanı, Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; ölümünün 87’nci yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle andığını belirterek, “Askeri yetenekleri ve devlet adamı vasıfları ile çağının en önemli ve eşsiz şahsiyetlerinden olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihe örnek olmuş bir liderdir.

Milletine duyduğu sarsılmaz inançla, “Ya istiklâl ya ölüm!” şiarını benimseyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen milletimizle omuz omuza emperyalist güçlere karşı zafere ulaşmış; ardından en büyük eseri olan Cumhuriyeti ilan etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün istiklâl ve istikbal mücadelemizdeki kararlı duruşu, bugün de bizlere birlik ve beraberliğimizin, ülkemizin asıl gücü olduğunu hatırlatmaktadır. Bu doğrultuda 10 Kasım, bizim için yalnızca bir anma günü değil; Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip büyüterek, geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür.

Bugün bizlere düşen görev ise Atatürk’ün gösterdiği hedef doğrultusunda, “muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma” idealinin bilincinde nesiller yetiştirmektir. Atatürk’ün bizlere en büyük mirası olan Türkiye Cumhuriyeti; binlerce yıllık devlet tecrübemiz, kardeşliğimiz ve sarsılmaz birliğimizle ilelebet payidar kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.” Dedi.

Bülent Nuri Çavuşoğlu-7

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU: “O’NUN İZİNDEN YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87’nci yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında,10 Kasım’ın bir yas günü olmadığını belirterek, “Özgür, hür ve bağımsız bir ülkede, eşitlik ilkesinin çatısı altında, esareti reddeden bir anlayışla bu millete, Cumhuriyet gibi bir yönetim şeklini yakıştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çağın ötesinde bir vizyonla önderlik etmiş, bizlere ilke ve inkılâplarıyla aydınlık bir ufuk çizmiştir. O’nun çizdiği hedefe, miras bıraktığı değerlere sahip çıkarak ilerlemek, aynı kararlılıkla bu yolda yürümek hepimizin en önemli ve ortak vazifesidir” ifadelerine yer verdi.

Atatürk’ün her sözünde derin bir mana, her adımında ise sonsuz güven hissettiren eşsiz bir lider olduğunu belirten Başkan Çavuşoğlu, şunları kaydetti: “Beni anlamak demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kâfidir" sözleriyle, bize fikirlerin ölümsüzlüğünü hatırlatan Atatürk’ü fikirleriyle, emanet ettiği değerleriyle, yaşatmaya, anlamaya ve anlatmaya devam edeceğiz. Karanlıktan aydınlığa giden bu yolda gösterdiği inanç ve kararlılık, içinde bulunduğumuz her zorlukta bizlere umut olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet, minnet ve özlemle anıyorum. Ruhu şad olsun.”

Şeniz Doğan-11

ŞENİZ DOĞAN: “ATATÜRK’ÜN FİKİRLERİ, SEVGİSİ VE YÜREĞİMİZDEKİ YERİ ASLA DEĞİŞMEYECEK”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası’ nedeniyle yayınladığı mesajında, Atatürk’ün fikirleri, sevgisi ve yüreğimizdeki yeri asla değişmeyeceğini ifade ederek, “Milletimizin yolunu aydınlatan, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; saygı, rahmet, minnet ve büyük bir özlemle anıyoruz. Ömrünü Türk milletinin bağımsızlığına, refahına ve mutluluğuna adayan Atatürk, düşünceleriyle ve eserleriyle bizlere daima ışık tutmuştur. Aydınlık, laik ve demokratik bir Türkiye ideali, bizlere bıraktığı en kıymetli mirastır. Onun gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda yürümek, Cumhuriyetimizi ve değerlerini koruyarak geleceğe taşımak hepimizin en temel sorumluluğudur. Atatürk’ün fikirleri, sevgisi ve yüreğimizdeki yeri asla değişmeyecek. Bizler, Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu yurttaşları olarak, büyük bir mücadeleyle kurulan Cumhuriyetimizi daha da ileriye taşımak için azimle ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin bağımsızlığı ve ülkemizin aydınlık yarınları uğruna ömrünü adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 87’nci yılında saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Onun açtığı yolda yürümeye sonsuza dek devam edeceğiz” dedi.

Ali Rıza Ertemur-7

ALİ RIZA ERTEMUR: “ATATÜRK'ÜN İZİNDE, CUMHURİYET IŞIĞIYLA İLERLEME AZMİMİZ TAMDIR”

Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü vesilesiyle yayımladığı mesajla, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, 10 Kasım’ın bir yas günü değil, çağdaşlık yolunda ilerleme azmini tazeleyen bir gün olduğunun altını çizdi. Başkan Ertemur, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün, Türk Milleti’nin kurtuluş ve yeniden diriliş destanının mimarı, büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurladığımız günün yıl dönümü. Her 10 Kasım, milletimiz için sadece bir yas günü değil, aynı zamanda O'nun bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin değerini bir kez daha anladığımız, geleceğe daha büyük bir azim ve kararlılıkla yürüme sözü verdiğimiz anlamlı bir gündür.

Pamukkale Belediyesi olarak, Ulu Önderimizin 'Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma' hedefini rehber ediniyor; O'nun ilke ve inkılaplarının ışığında, ilçemizi daha yaşanabilir, daha modern ve daha refah seviyesi yüksek bir kent yapma gayretindeyiz. Pamukkale’nin her köşesinde, Atatürk’ün azmi, kararlılığı ve bağımsızlık ruhunun izlerini yaşatma sorumluluğuyla hareket ediyoruz.

Bu derin ve anlamlı günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve vatanımız için canını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhu şad olsun.”

Güli̇zar Bi̇çer Karaca2-2

GÜLİZAR BİÇER KARACA: “87 YILDIR KALBİMİZDE YAŞIYOR”

Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 87’nci yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 10 Kasım’ın bir yas günü değil, Atatürk’ün fikirlerini, devrimlerini ve mücadelesini yeniden hatırlama günü olduğunu vurguladı.

Karaca mesajında şu ifadelere yer verdi: “10 Kasım… 87 yıldır kalbimizde yaşıyor. Birazdan sirenler susacak, ardından sana verdiğimiz sözü hatırlayacağız. Cumhuriyet; Atatürk’ün Türk milletiyle yaptığı sözleşmedir: eşit yurttaşlık, laik hukuk, özgür akıl. 09.05’te sana verdiğimiz sözü başımız önde değil, dimdik tekrar edeceğiz: Bilimi büyütecek, adaleti çoğaltacak, emeği yücelteceğiz. Işığın hiç sönmeyecek. Atatürk’ün gösterdiği aydınlık yoldan yürümeye, kadın-erkek eşitliğine, bilime, adalete ve özgürlüğe sahip çıkmaya devam edeceğiz. Onun mirası, sadece geçmişin değil, geleceğin de teminatıdır.”

Ali Osman Horzum-12

ALİ OSMAN HORZUM: “ONUN FİKİRLERİ, BUGÜN DE YOLUMUZU AYDINLATMAYA DEVAM EDİYOR”

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası’ nedeniyle yayınladığı mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 87. yılında sonsuz minnet, saygı ve özlemle anıyoruz.” Diyerek, “Atatürk, bir ulusun küllerinden yeniden doğuşunun simgesi, özgürlük, bağımsızlık ve çağdaşlığın en güçlü savunucusudur. Onun fikirleri, bugün de yolumuzu aydınlatmaya, bize umut ve cesaret vermeye devam ediyor.

Sembolik Anıtkabir öğrencilerden yoğun ilgi gördü
Sembolik Anıtkabir öğrencilerden yoğun ilgi gördü
İçeriği Görüntüle

Bugün, Cumhuriyet Halk Partisi olarak; her türlü baskıya, engellemelere ve karalama çabalarına rağmen, Atatürk’ün “Tam bağımsız Türkiye” idealinden, laiklikten, adaletten ve halkın iktidarından asla vazgeçmeyeceğiz. 10 Kasım, sadece bir anma günü değil; Atatürk’ün devrimlerine, mirasına ve Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkma irademizi yeniden ve kararlılıkla dile getirdiğimiz gündür.” Dedi.

Mehmet Ali Yıılmaz-3

AV. MEHMET ALİ YILMAZ: “YOLUMUZUN MİHMANDARI KARANLIK GECELERİMİZİN SÖNMEYEN IŞIĞI”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP Denizli İl Başkanı Av. Mehmet Ali Yılmaz, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 87. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

İl Başkanı Yılmaz, mesajında “Varlığımızın ve Türkiye Cumhuriyeti'nin varoluşunun mimarı olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 87. Yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. Kılavuzumuz, yolumuzun mihmandarı karanlık gecelerimizin sönmeyen ışığı olan Atatürk maziden istikbâle kurulan Cumhuriyet köprüsünde en sağlam, en güçlü ve en güvenilir mihenk taşımızdır. Tarihin kalbi bu topraklar üzerinde yaşamış ve yaşayan Türk Milletidir. Ve bu kalp; Türk'ün asil evladı Mustafa Kemal Atatürk ile dün gurur duymuştur, bugün gurur duyuyordur ve yarın da gurur duymaya devam edecektir. Bu toprakların yeşeren umudu, dünün onurlu geçmişi, yarının ise aydınlık geleceğidir. Ölüm bedenden ibarettir, -ki fikirler, eserler, düşünceler daima yaşar. Bizler açtığın yolda gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğiz” İfadelerini kullandı.

Uğur Coşkun-2

UĞUR COŞKUN: ATATÜRK, BİR MİLLETİN YENİDEN AYAĞA KALKIŞININ SEMBOLÜDÜR”

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun mesajında, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 87. yılında saygı, minnet ve derin bir özlemle anıyoruz diyerek, “Atatürk, yalnızca bir kurtuluşun değil, aynı zamanda bir dirilişin, bir milletin yeniden ayağa kalkışının sembolüdür. Onun önderliğinde kurulan Cumhuriyet, bizlere özgürlüğün, eşitliğin ve çağdaşlığın kapılarını aralamıştır.

Bugün bizlere düşen en büyük görev; Atatürk’ün devrimlerini korumak, fikirlerini yaşatmak ve Cumhuriyetimizin temel ilkelerini gelecek kuşaklara aktarmaktır. Bizler biliyoruz ki, Atatürk’ün gösterdiği yoldan sapmadan yürüyen her nefer, Türkiye’yi aydınlığa bir adım daha yaklaştıracaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizi, laik ve demokratik değerleriyle birlikte sonsuza dek yaşatmakta kararlıyız. Onun ilke ve devrimleri, yolumuzun pusulası olmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” İfadelerini kullandı.

Engin Boyacı

ENGİN BOYACI: “ATATÜRK’ÜN EMANETİ, GÜÇLÜ EKONOMİYLE YÜKSELECEK”

MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Engin Boyacı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin yıl dönümünde yayımladığı mesajda, Cumhuriyet’in sonsuza dek yaşatılacağına dikkat çekti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şube Başkanı Engin Boyacı mesajında şu görüşlere yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yokluklar içindeki bir halkın azmini rehber edinmiş, ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ diyerek bizlere en büyük emanetini bırakmıştır. Bugün bizlere düşen görev; Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözünden ilham alarak Cumhuriyetimizin değerlerini korumak, geliştirmek ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. Cumhuriyetimizin temel değerlerini yaşatmak, demokrasimizi güçlendirmek ve ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938’de aramızdan bedenen ayrılsa da fikirleri, ilkeleri ve eserleriyle daima yaşayacaktır. Bu vesile ile başta aziz şehitlerimiz olmak üzere vefat eden gazilerimizi şükran ve saygıyla bir kez daha yad ediyorum. Ruhları şad olsun. Gazilerimize de ömür boyu sağlık diliyorum. Hakları asla ödenemez.”

Uğur Erdoğan-13

UĞUR ERDOĞAN: “ATATÜRK’ÜN MİRASI; AKIL, BİLİM, ÜRETİM VE BİRLİK BERABERLİKTİR”

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 87’nci yılında saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Atatürk, milletimizin bağımsızlık mücadelesine önderlik etmiş, yalnızca bir lider değil; aynı zamanda çağının ötesinde düşünen bir vizyoner olarak ülkemize yön vermiştir. Onun ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet, bizlere bıraktığı en kıymetli emanettir. Bizler, iş dünyasının temsilcileri olarak, Atatürk’ün çizdiği çağdaş, üretken ve güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda çalışmayı, ulvi bir görev olarak görüyoruz. Ekonomide, sanayide, ticarette ve eğitimde onun ilke ve inkılaplarından ilham alıyoruz; bu düsturla ülkemizi daha ileriye taşımak için kararlılıkla üretmeye devam edeceğiz. Atatürk’ün mirası; akıl, bilim, üretim ve birliktir. Bu değerlere sahip çıktıkça ülkemiz, onun gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkacaktır.”