Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne cumartesi sabahı yaygın beyin kanaması nedeniyle getirilen 3 çocuk ve 5 torun sahibi Mustafa Özer, yoğun bakım ünitesinde yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yoğun bakım sürecinde gerçekleştirilen tetkikler sonucunda beyin ölümü resmi olarak tespit edildi. Beyin ölümü gerçekleşen hastalarda yaşama şansı bulunmadığı için organların nakil amacıyla değerlendirilmesi mümkün hale geldi.
AİLE BİRLİKTE KARAR VERDİ, RAMAZAN AYINDA BAĞIŞ YAPILDI
Mustafa Özer’in oğlu Ramazan Özer, organ bağışı kararının aile fertleri tarafından ortaklaşa alındığını açıkladı. Ramazan Özer, "Benim sonradan haberim oldu. Annem onay vermiş, kardeşlerim de onay vermiş. Beni aradılar, sen de onaylıyor musun dediler. Siz onay verdiyseniz benim için problem değil dedim" şeklinde konuştu. Aile, bu kararı Ramazan ayı gibi manevi bir dönemde alarak bağışı gerçekleştirdi.

KARACİĞER, İKİ BÖBREK VE KORNEALAR NAKLE HAZIRLANDI
Hastaneye gelen iki ayrı nakil ekibi tarafından Mustafa Özer’in karaciğeri, iki böbreği ve korneaları alındı. Alınan organlar, nakil bekleyen hastalara ulaştırılmak üzere ambulanslarla İzmir ve Denizli’ye gönderildi. Bu bağış sayesinde toplam 5 hastanın hayata tutunması sağlanacak.
ORGAN NAKLİ KOORDİNATÖRÜ: ÜLKEMİZDE BÜYÜK İHTİYAÇ VAR
Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Prof. Dr. Gönül Tezcan Keleş, bağışın önemine dikkat çekti. Keleş, "Hastamız Mustafa Özer, yaygın beyin kanaması nedeniyle cumartesi sabah hastanemize getirilmişti. Yapılan tüm tetkikler maalesef beyin ölümünü kanıtlar düzeydeydi. Beyin ölümü gerçekleştikten sonra hastanın yaşama şansı hiçbir zaman olmuyor. Ancak diğer organlar sağlıklı çalıştığı için bunu organ nakli olarak değerlendirmek çok kıymetli bir basamak. Ülkemizde organ nakline çok ihtiyaç var" dedi. Prof. Dr. Keleş ayrıca, "Kaybından dolayı çok üzgünüz ancak ailesinin özellikle Ramazan ayı içerisinde böyle manevi bir karar alması hepimizi duygulandırdı. 5 kişiye can olacak bu bağış için aileye teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
BAŞHEKİM: DUYARLILIĞINIZ ÇOK KIYMETLİ
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, organ bağışında bulunan aileye başsağlığı diledi. Topçu, "Mustafa Özer, organlarını bağışlayarak nakil bekleyen hastalara umut oldu. Bu duyarlılığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Organ bekleyen çok sayıda hastamız var. Gösterdiğiniz hassasiyet son derece kıymetli" şeklinde konuştu.
TÜM VATANDAŞLARA ÇAĞRI YAPILDI
Prof. Dr. Gönül Tezcan Keleş, organ bağışının hem tıbbi hem de dini açıdan büyük değer taşıdığını vurgulayarak, "Beyin ölümü gerçekleşen hastalarımızın sağlam organlarını, organ bekleyen vatandaşlarımız için değerlendirmek istiyoruz. Bu hem dini hem de tıbbi açıdan çok kıymetli bir durum. Tüm vatandaşlarımızı organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.



