Denizli’de soğuk havaların yavaş yavaş kendini hissettirmesiyle birlikte mevsimsel hastalıklara karşı korunmak isteyenler vatandaşlar, adeta aktarlara akın ediyor.  Aktarlarda vatandaşların en çok talep ettiği ürünler, zencefil, tarçın kuşburnu, nane, papatya çayı oldu.

FİYATLAR EL YAKIYOR

Vatandaşların kış aylarında vazgeçilmezi durumundaki bazı ürünler, bu yıl fiyatlarıyla dudak uçuklattı.  Kan şekerinin düzeyini, sindirimi, bağışıklık sistemini ve genel olarak bütün vücut sağlığını korumada oldukça yardımcı olan tarçının kilosu 100 liradan satılıyor. Grip, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara iyi gelen ıhlamurun kilosu 250 liradan satılıyor. Soğuk algınlığı ve grip gibi durumlarda görülen yüksek ateşe karşı etkili olan kristal mentolün kilosu 600 liradan satılıyor. Saç dökülmesi, yara iyileştirme, bağışıklığı güçlendirme, damar hastalıkları, alerjik astım, kalp krizi, iltihaplı romatizma ve daha birçok hastalığa iyi gelen damla sakızının kilosu 3 bin liradan satılıyor. Kınanın kilosu 50 ve kahvenin kilosu 60 liraya yükseldi. 

Aktarlar koruma amaçlı çok değerli ürünleri saklayacak bir yerleri olmadığı içinse adeta gram gram ürünleri getiriyor ve talebi karşılıyor.

DÖVİZDEKİ YÜKSELİŞ AKTARLARA YANSIDI

Dövizin yükselmesinden dolayı ithal ürünlerin fiyatları arttığını belirten Aktar Hüseyin Gürhan, ürünlerin perakende satışa sunulan fiyata şimdi kendilerinin toptan ürün aldıklarını belirtti. Gürhan, “Dövizin yükselmesi satış fiyatlarını etkiledi. Ayrıca ürünün ambalajı ve nakliyesi de fiyatların artmasında önemli bir etken oldu” diye ifade etti.

Bitkilerin şifa kaynağı olduğunu ve doğru kullanımla birçok hastalığa karşı insanları koruduğunu belirten aktar Hakkı Memişoğlu ise, “Kış aylarının gelmesiyle birlikte zencefil, zerdeçal, papatya, adaçayı, ıhlamur gibi soğuk algınlığına gelen bitkiler tercih ediliyor” dedi.