Denizli'de geçtiğimiz günlerde bir ağaca boynundan asılı halde yoldan geçen hayvanseverler tarafından ölmek üzereyken bulunan köpek, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından tedavi altına alındı. Köpeğin sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi. Olay, Türkiye genelinde kısa zamanda yayılarak, hayvanseverlerin tepkisini çekmişti.

Denizli'nin vicdanını sızlatan olay Pamukkale İlçesi, Pınarkent Mahallesi'nde meydana gelmişti. Bir tavuk çiftliğinde, yaklaşık 4 aylık olduğu tahmin edilen köpek, yaklaşık 1 metre yükseklikteki ağaca boynundan asılı halde ölmek üzereyken yoldan geçen iki kişi tarafından bulunmuş ve asılı olduğu zincirden kurtarılmıştı. Köpeğin uzun süre aç ve susuz kalmasından dolayı ortaya çıkan kemikleri yürek sızlatmış, tepkiye yol açmıştı.

SEVİNDİREN HABER GELDİ

Hayvanseverler tarafından, ayakta durmakta güçlük çeken köpek, Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği ekipleri tarafından bulunduğu yerden alındı. Sokak Hayvanları Kliniği'nde tedavi altına alınan köpeğe görevli veterinerler tarafından ilk müdahalesi yapıldı. sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

Köpeğin durumuyla özel olarak yakından ilgilendiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği Veterineri Hasan Kılınç, "Hayvan uzun süre aç ve susuz kalmış. Buna bağlı olarak da oldukça bitkin düşmüş. Yürüyemeyecek durumdaydı. Biraz daha o halde kalsa ölebilirdi. Şuan iyi durumda diyebiliriz. İştahı yerine geldi. Ağız ve damar yollarından özel mamalarla besliyoruz. Uzun bir tedavi süreci olabilir. Klinikte tüm detaylı bakımları yapıldı. Aşıları eksiksiz olarak yapıldı. Boynundan asılı halde uzun süre kaldığı için yaralar oluşmuş. Bu yaralara gereken işlemleri uyguladık. Tam anlamıyla sağlığına kavuşabilmesi için biraz daha zamana ihtiyacı var" diye konuştu.