Nüfusu 1 milyonu aşan Denizli’nin 337 bin 444 kişinin yaşadığı en büyük ilçesi Pamukkale’nin temizliği için dev bir ekip her gün görev yapıyor. Çevre konusunda duyarlılığı ile dikkat çeken Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 2017 yılında yapılan ilçe sınırları içerisinde gerçekleştirdikleri temizlik faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler aktardı. Başkan Gürlesin, ilçenin gelecek yıllarına yatırım niteliğinde olan projelerini hayata geçirirken en önem verdikleri noktalardan birinin çevreye karşı duyarlılık olduğunu ifade ederek; Pamukkale Belediyesi olarak sokaklardan, caddelere kadar ilçeyi temiz, düzenli ve sağlıklı bir şekilde tutmak için aralıksız olarak çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. 

PAMUKKALE’DE, 103 BİN 497 TON KATI ATIK TOPLANDI

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, mahallelerden periyodik olarak 25 büyük, 3 küçük hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonları ve 1 adet çok amaçlı katı atık toplama kamyonu kullanılarak 95 personel ile bazı mahallelerde poşet sistemiyle, bazı mahallelerde ise konteynır sistemiyle olmak üzere 2017 yılında toplam 103 bin 497 Ton Katı Atık toplandığını ve  bu atıkların Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki düzenli çöp depolama sahasına taşınarak bertaraf edildiğini bildirdi.

Cadde ve sokakları süpürme işinde Pamukkale ilçesinin merkezi ve yaya hareketinin yoğun olduğu bölgelerde süpürge, faraş ve el arabaları ile süpürme hizmetini yerine getiren mevkiciler adı verilen 76 görünmez kahramanların görev yaptığını ifade eden Başkan Gürlesin, “Hafta boyunca her gün, kirlenen yol ve kaldırımlar temizlik ekibimiz tarafından sabah erkenden göreve başlanarak temizleniyor ve sürekli temiz kalması sağlanıyor.  Ayrıca, 1 adet büyük ve 1 adet küçük süpürge makinesi ile yoğun ve verimli çalışılarak, belli bir program çerçevesinde caddeler temizlenmekte, buralardaki temizlik işleri bitince makinelerle mahallelere ve ara sokaklar dahil olmak üzere detaylı süpürme işlemi gerçekleştirmeye devam ediyor” dedi.

“VATANDAŞINDA TEMİZLİK NOKTASINDA DUYARLI OLMASI GEREKİYOR”

Pamukkale Belediyesi olarak, temizlik konusunda üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiklerini belirten Başkan Gürlesin, vatandaşlarında çevre konusunda duyarlı olmasının önemli olduğunu belirtti. Bu konuda da okullarda öğrencilere yönelik çevre konulu birçok seminer gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Gürlesin,  “Pamukkale Belediyesi sınırları içerisinde çevre kirliliği sorunlarını anında tespit ederek müdahale eden, çevre konusunda düzeni sağlamak için ilçemiz genelinde düzensiz olarak çıkarılan, çevreye rahatsızlık vererek görüntü kirliliği oluşturan her türlü olumsuzluğun giderilmesi noktasında da Çevre Zabıta Ekiplerimiz görev yapıyor. Zamansız ve düzensiz şekilde çöp, izinsiz moloz dökümleri, ambalaj atığı çıkarılması, faaliyette bulunan inşaatların hafriyat nakilleri sırasında çevreyi kirletmeleri gibi durumlar denetim ekiplerimiz tarafından takip edilmekte ve tutanak haline getirilerek Zabıta memurlarımızca gerekli işlemleri yaparak şikâyetin olumsuzluğun kısa sürede çözüme kavuşmasını sağlamaktadır. Bu denetimler sonucunda çevreyi kirletenlere ilgili mevzuatlar gereğince cezai işlem uygulanmaktadır” dedi.

“TEMİZLİK İŞİNİ EKSİKSİZ YERİNE GETİRİYORUZ”

Göreve geldiği günden bugüne ilçede her alanda titiz bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, en hassas oldukları konulardan birisinin temizlik olduğunu vurguladı. “Temizlik imandan gelir” sözünden hareketle temizlik çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Başkan Gürlesin, “İlçemizin geleceği adına gerçekleştirdiğimiz projelerimizi hayata geçirirken çevre duyarlılığımız ön planda. Şunun da farkındayız ki, yerel yönetimlerin en önemli görevleri arasında hizmet ettiği bölgenin temizliği gelmektedir. Asli görevlerimiz başında gelen temizlik hizmetimizi, Pamukkalemizi daha yaşanabilir hale getirmek adına eksiksiz olarak yerine getiriyoruz. Temizlik konusunda titizlikle çalıştığımızı tüm halkımızın bilmesini isteriz. Saha kontrol ekibimiz, katı atıkların toplanması, taşınması, cadde ve sokakların temizliği, pazaryeri temizliği, ambalaj atıkları toplanması hususunda yürütülen tüm faaliyetleri her gün düzenli olarak denetimini gerçekleştiriyor. Ayrıca vatandaşlarımızdan gelen talep ve şikâyetleri de anında çözüme kavuşturmak için hizmet veriyor. Yine ekiplerimiz, kış mevsiminde yoğun kar yağışının başlaması ile birlikte çalışma başlatılarak halkımızın rahatça yürümesi, güvenliği ile huzuru için kaldırım, sağlık ocakları, okullar ve pazar yerlerinin kar temizleme hizmetlerini gerçekleştiriyor. Pamukkale Belediyesi olarak, en başından bu yana en önem verdiğimiz nokta olan ilçemizin temizliği noktasında çalışmalarımızı elbette ki durmaksızın sürdüreceğiz. Hedefimiz, daha yaşanabilir bir Pamukkale, gelecek kuşaklarımıza daha yeşil bir çevre bırakmak. Bu doğrultuda yaklaşık 250 kişilik dev ekibimizle Pamukkale’nin her noktasının temizliği için gece gündüz demeden çalışıyoruz. 2017 yılında ilçemizin temizliği için harcanan para ise 23 milyon lira. Biz belediye olarak ilçemizi temiz tutmak için çalışmalarımızı aralıksız yaparken, halkımızın da bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz” diye konuştu.